Törkeä ryöstö ja poliisin tappouhkaus Nokialla - Rikos - Aamulehti

Nuori mies pahoinpiteli naisystävänsä Nokialla, lähti ulos ja alkoi ryöstää vastaantulijoita – Kotiinpaluun jälkeen hän menetti lopullisesti kontrollinsa

Rikosrekisteritön nokialaismies menetti täydellisesti itsekontrollinsa joulukuussa 2019 ja syyllistyi yhden päivän aikana useaan vakavaan rikokseen. Teot olivat niin vakavia, että hänet oli tuomittava ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdolliseen vankeuteen.

31.3.2020 19:17

Aamulehti

Nokialaismies aloitti alati holtittomammaksi käyvän rikoskierteen 7. joulukuuta 2019. Ensimmäinen rikos tapahtui, kun 18-vuotias mies tappeli kotonaan naisystävänsä kanssa. Nainen kertoi oikeudessa, että hän löi miestä, minkä jälkeen mies meni suunniltaan.

Mies tönäisi naisen sängylle niin rajusti, että sängyn sivulauta meni rikki. Tämän jälkeen mies löi nyrkin ovesta ja pöydästä läpi.

Sitten hän lähti ulos sanaakaan sanomatta.

70-vuotias uhri

18-vuotias kohtasi Maununkadulla 70-vuotiaan miehen. Hän otti esiin kääntöveitsen ja vaati 70-vuotiasta antamaan hänelle ”kaikki rahat”. 70-vuotias kertoi ryöstäjälle, että hänellä ei ole rahaa, mutta kotona on 20 euroa.

18-vuotias vaati yhä rahoja, joten 70-vuotias meni hakemaan kotoaan 20 euroa. Hän palasi ulos ja antoi rahat ulkona odottaneelle miehelle. Uhri ei uskaltanut soittaa välillä poliisille, koska pelkäsi ryöstäjää. Ryöstön jälkeen mies soitti pojalleen ja kertoi tapahtuneesta.

Sillä välin 18-vuotias oli jatkanut matkaansa. Kyyninkadun K-supermarketin pysäköintialueella hän kohtasi 63-vuotiaan miehen. Jälleen hän otti veitsen esiin ja vaati mieheltä kaikki rahat.

63-vuotias kertoi, että hänellä ei ole rahaa. 18-vuotias käski miehen nostaa rahaa läheisestä automaatista. Uhri sanoi suostuvansa mutta nousi autoonsa ja pakeni paikalta. Hän ajoi suoraan Nokian poliisiasemalle ilmoittamaan tapahtuneesta.

Olutvarkaus ja tappouhkaus

18-vuotias kävi vielä varastamassa Maununkadun K-marketista olutta. Sitten hän palasi kotiin naisystävänsä luokse.

Kotona hän heitti pöydälle rahaa ja sanoi, että oli ”ryöstänyt yhden papparaisen”.

Myöhemmin samana päivänä mies soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti, että aikoo tappaa naapurinsa.

Paikalle hälytettiin useita poliisipartioita. Kun yksi konstaapeleista soitti miehelle, mies uhkasi tappaa poliisit. Kun poliisit ottivat miehen kiinni, hän jatkoi tappouhkauksien huutamista. Mies myös sylkäisi kohti yhden konstaapelin kasvoja.

Kun miestä vietiin poliisiautoon, hän harasi käsin ja jaloin vastaan. Samalla hän toisteli aikovansa viiltää poliisien kurkut auki.

Kyseessä ”hätähuuto”

Syyttäjä syytti miestä törkeästä ryöstöstä, törkeän ryöstön yrityksestä, näpistyksestä, lievästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mies myönsi tehneensä syytteissä kuvatut teot. Hänen mielestään kyseessä olivat kuitenkin ryöstö, ryöstön yritys ja virkamiehen vastustaminen. Näpistyksen hän myönsi, ja lievän pahoinpitelyn hän kiisti.

Mies kertoi, että poliisien vastustamisessa oli kyse ”hätähuudosta” ja ”avunpyynnöstä”. Mies kertoi, että hän yritti varmistaa, että poliisit varmasti ottavat hänet mukaansa.

Mies kertoi oikeudessa, että hän oli ahdistunut, itsetuhoinen ja oli viillellyt itseään.

Ehdotonta vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus päätyi syyttäjän kannalle kaikissa muissa syytekohdissa paitsi virkamiehen väkivaltaisessa vastustamisessa. Teko oli käräjäoikeuden mukaan perusmuotoinen virkamiehen vastustaminen.

Teot olivat niin vakavia, että käräjäoikeus päätyi suhteellisen ankaraan rangaistukseen, vaikka miehellä ei ollut merkintöjä rikosrekisterissä.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen. Rangaistus on ehdoton, sillä korkeintaan kahden vuoden rangaistus voidaan määrätä ehdollisena.

Tuomio on lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut