Yksi voimakas lyönti aiheutti miehen kaatumisen ja johti kuolemaan Nokialla - Rikos - Aamulehti

Yksi voimakas lyönti aiheutti miehen kaatumisen ja johti kuolemaan Nokialla

Uhri ei halunnut lähteä ambulanssin kyytiin lyönnin ja kaatumisen jälkeen. Hänet löydettiin kuolleena seuraavana päivänä.

9.8.2019 7:04

Aamulehti

Syyttäjä vaatii vähintään vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistusta miehelle, joka löi toista miestä viime kesäkuussa Nokialla. Rikosnimikkeinä ovat pahoinpitely ja törkeä kuolemantuottamus.

Miehet kohtasivat toisensa paikallisen kaupan ovella, minkä jälkeen nyt syytteen saanut mies löi uhria. Uhri kaatui voimakkaan iskun seurauksena ja löi päänsä betoniseen porrastasanteeseen. Hän menetti tajuntansa kaatumisen seurauksena, mutta palasi tajuihinsa.

Mies ei halunnut lähteä ambulanssilla saamaan hoitoa, vaan meni kotiinsa. Hänet löydettiin seuraavana päivänä asunnostaan menehtyneenä.

Kuolemansyylausunnossa todettiin, että mies menehtyi vammoihin, jotka hän sai pään osumisesta kovaan pintaan. Hänelle aiheutui iskusta ja kaatumisesta muun muassa kallonlaenmurtuma sekä ruhjeita ja massiivista verenvuotoa aivoihin, jotka johtivat miehen kuolemaan. Syyttäjän mukaan mies menehtyi 6–10 tuntia väkivallanteon jälkeen.

Syyttäjä pitää tekoa kokonaisuutena arvostellen törkeänä, sillä väkivalta oli yksipuolista ja tahallista sekä siksi, että lyönti oli voimakas ja kohdistettu päähän.

Asiaa käsiteltiin torstaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Väkivalta tapahtui Nokialla 6. kesäkuuta 2018.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos