Tamperelainen muusikko sai raiskauksesta vankeutta - Rikos - Aamulehti

Tamperelainen muusikko tuomittiin raiskauksesta vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen – nainen ja mies erimielisiä illan tapahtumista, oikeus uskoi naista

Käräjäoikeus katsoi, että mies oli käyttänyt hyväkseen sitä, ettei nainen ollut kyennyt puolustamaan itseään.

18.11.2019 16:30

Aamulehti

Tamperelainen muusikko tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa raiskauksesta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tuomioon johtaneet tapahtumat tapahtuivat tämän vuoden huhtikuussa, kun uhri ja muusikko olivat menneet jatkoille uhrin asuntoon. Naisen ja miehen kertomukset tapahtumasta erosivat toisistaan. Naisen mukaan he olivat menneet nukkumaan, ja mies oli lähennellyt naista. Nainen oli kieltänyt miestä kahdesti, jolloin mies oli lopettanut.

Nainen oli alkanut nukkumaan. Nainen heräsi myöhemmin siihen, että mies oli yhdynnässä hänen kanssaan. Mies lopetti, kun nainen huusi ja kielsi miestä.

Heti tämän jälkeen nainen oli käskenyt muusikkoa poistumaan asunnosta, ja nainen lähti bussilla ystävän luokse toiselle paikkakunnalle.

Kertomuksissa eroa

Nainen oli viestittänyt bussissa tapahtuneesta ystävälleen. Uhri oli toisella paikkakunnalla mennyt toisen ystävänsä luokse, joka oli vienyt hänet lääkäriin. Todistajan mukaan naisen käytös oli muuttunut tapahtumien jälkeen, ja tämä oli ollut tapahtuman jälkeen kaksi kuukautta ”aivan riekaleina.”

Miehen mukaan seksiä oli harrastettu yhteisymmärryksessä. Miehen mukaan nainen oli ensin kieltäytynyt, mutta sittemmin suostunut seksiin. Mies oli hämmentynyt raiskausväitteestä ja hänen mukaansa nainen oli manipuloiva ja äkkipikainen.

Oikeus piti naisen kertomusta uskottavampana

Pirkanmaan käräjäoikeus piti naisen kertomusta uskottavampana kuin miehen. Oikeuden mukaan ei ollut uskottavaa, että nainen olisi ensin kieltänyt ja sitten suostunut tilanteessa, jossa oli kiire aamulla lähtevään bussiin.

Käräjäoikeuden mukaan nainen ei ollut kyennyt ilmaisemaan tahtoaan tai puolustamaan itseään, koska oli väsynyt ja myös nauttinut alkoholia. Käräjäoikeuden mukaan asiassa ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä miehen syyllisyydestä.

Ehdottoman vankeustuomion lisäksi mies joutuu maksamaan korvausta naiselle tilapäisestä haitasta kaksi tuhatta euroa. Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan oikeudenkäynnistä aiheutuneita ja muita kuluja sekä asianomistajan asianajajan palkkion.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Tuomiosta kertoi ensimmäisenä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut