Raiskauksesta ehdonalaisessa ollut mies seurasi Tampereella ravintolasta palannutta naista ja raiskasi hänet törkeästi - Rikos - Aamulehti

Ehdonalaisessa ollut mies seurasi Tampereella ravintolasta palannutta naista ja raiskasi hänet kahdesti – tuomittiin 4,5 vuoden vankeuteen

Mies oli aiemmin saanut yli kahden vuoden vankeustuomion vuonna 2015 tehdystä raiskauksesta.

12.6.2019 17:55

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1987 syntyneen miehen 4,5 vuoden ehdottomaan vankeuteen Tampereella maaliskuussa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta. Naveen Kumar syyllistyi rikokseen ehdonalaisen vapauden koeajalla. Hän oli vapautunut ehdonalaiseen lokakuussa 2018. Hän oli saanut vuonna 2015 tehdystä raiskauksesta 2 vuoden ja 2 kuukauden vankeusrangaistuksen.

4,5 vuoden tuomio sisältää jäännösrangaistuksen aiemmasta vankeusrangaistuksesta. Sen vaikutus kokonaisrangaistukseen on 130 päivää.

Tukehdutti ja raiskasi kahdesti

Syytteen mukaan mies oli seurannut maaliskuussa 2019 ravintolasta kotiin palannutta naista tämän kerrostaloasunnon rapun alaovelle. Siellä mies oli tarttunut kiinni naiseen, laittanut kätensä tämän suun eteen ja pakottanut naisen asuntoonsa. Asunnossa mies oli raiskannut naisen sängyllä ilman kondomia.

Nainen oli yrittänyt vastustaa tekoa rimpuilemalla ja yrittämällä lyödä miestä. Nainen yritti myös huutaa, mutta mies oli noin 3–4 kertaa painanut kättään tämän suun eteen aiheuttaen siten naiselle hengitysvaikeuksia.

Lisäksi mies oli useasti uhannut tappaa asianomistajan, jos tämä huutaisi. Nainen on kertonut, että viimeisellä tukehduttamiskerralla hänen silmissään oli sumentunut.

Tämän jälkeen mies vei naisen suihkuun, jossa hän raiskasi naisen uudelleen. Tekonsa jälkeen mies pesi sekä naisen että itsensä. Hän vei asunnosta lähtiessään mukanaan päiväpeiton.

Mies kiistää teon

Mies on kiistänyt syytteen. Esitutkinnan kuulusteluissa hän kertoi ensin menneensä baarista suoraan kaverinsa luokse.

Pari päivää myöhemmin hän kertoi kuulusteluissa olleensa tytön luona, mutta asunnossa ei ollut hänen mukaansa tapahtunut mitään.

Oikeudessa mies kertoi harrastaneensa asianomistajan kanssa vapaaehtoisesti seksiä sängyllä yhden kerran. Suihkussa ei hänen mukaansa harrastettu seksiä, mutta molemmat olivat peseytyneet.

Oikeuden mukaan yritti peitellä jälkiä

Käräjäoikeus piti raiskausta kokonaisuutena arvostellen törkeänä, eikä miehen syyllisyydestä ole varteenotettavaa epäilyä.

Oikeuden mukaan mies aiheutti tukehduttamisella naiselle hengenvaarallisen tilan. Oikeus piti tappouhkauksia vakavalla välivallalla uhkaamisena.

Oikeus katsoi, että naisen peseminen suihkussa ja päiväpeiton mukaan ottaminen puhuvat sen puolesta, että mies on yrittänyt estää dna-jälkiensä löytymisen, ja siten rikoksesta kiinnijäämisen.

Syytteen puolesta puhui oikeuden mukaan myös videotallenne, jossa mies seuraa naista tämän asunnon läheisyydessä niin, ettei nainen havaitse häntä seurattavan.

Pirkanmaan käräjäoikeus katsoi oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi teosta 4 vuotta 6 kuukautta vankeutta, joka sisältää jäännösrangaistuksen aiemman raiskauksen tuomiosta.

Kumar velvoitettiin myös maksamaan uhrille kivusta ja särystä 5 000 euroa ja loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 13 000 euroa. Lääkärinlausunnon perusteella on todennäköistä, että naiselle on aiheutunut rikoksesta traumaperäinen stressihäiriö.

Lisäksi mies velvoitettiin korvaamaan naiselle muun muassa muutto- ja vuokrakuluja yli 1 300 euroa.

Mies pysyy vangittuna

Mies on ollut vangittuna 25. maaliskuuta lähtien, ja hänen vangitsemisensa jatkuu.

Kumar on ilmoittanut tyytymättömyytensä koko tuomioon. Hänellä on mahdollisuus valittaa tuomiosta hovioikeuteen 1. heinäkuuta asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos