Miehelle 8 vuotta vankeutta lasten hyväksikäytöistä - Rikos - Aamulehti

Miehelle yli 8 vuotta vankeutta seksuaalirikoksista – tuomittiin kolmesta törkeästä lapsen hyväksikäytöstä ja kuvien levittämisestä

Rikokset tapahtuivat vuosina 2008–2019 Pirkanmaalla.

12.5.2020 19:38

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1982 syntyneen miehen kahdeksan vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen useista seksuaalirikoksista.

Mies tuomittiin kolmesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2008–2019 Pirkanmaalla.

Syytteen mukaan mies on ollut sukupuoliyhteydessä kahden alle 16-vuotiaan kanssa ja valmistanut sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia kuvia alle 18-vuotiaista lapsista. Hänellä on myös ollut hallussaan sukupuolisiveellisyyttä loukkaavia kuvia ja kuvatallenteita alaikäisistä lapsista.

Mies on myöntänyt syyllistyneensä rikoksiin, mutta kiistänyt osin menetelleensä väitetyin tavoin. Hän on ollut vangittuna ja pyytämässään mielentilatutkimuksessa. Tuomitun miehen on katsottu olleen syyntakeinen tehdessään rikokset.

Miehelle annettiin asiassa välituomio lokakuussa 2019. Sen jälkeen rangaistusta on lievennetty kolmella kuukaudella, koska vastaaja on pyrkinyt selvittämään osan rikoksistaan.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies on tuomittu korvaamaan aiheuttamiaan vahinkoja ja oikeudenkäyntikuluja noin 75 000 eurolla.

Tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa.

Asia on käsitelty ilman yleisöä asianomistajien yksityiselämän suojan takia. Oikeudenkäyntiaineisto ja ratkaisu on määrätty pidettäväksi salassa 60 vuotta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?