Laihialla rakastajansa vaimon tappamisesta syytetty nainen mielentilatutkimukseen: tukehdutti toisen naisen ja lähti laulamaan karaokea - Rikos - Aamulehti

Laihialla rakastajansa vaimon tappamisesta syytetty nainen mielentilatutkimukseen: tukehdutti toisen naisen ja lähti laulamaan karaokea

Oikeus: Syytetty tukehdutti toisen naisen tämän kotona viime vuoden heinäkuussa.

16.10.2019 15:05

Helsinki

Pohjanmaan käräjäoikeus päätti keskiviikkona lähettää Laihian henkirikoksesta syytetyn naisen mielentilatutkimukseen. Nainen pyysi tutkimukseen pääsyä itse.

Oikeus katsoo välituomiossaan, että syytetty tukehdutti toisen naisen tämän kotona viime vuoden heinäkuussa.

Syytetyllä naisella oli suhde uhrin puolison kanssa. Jo aiemmin nainen oli muun muassa vaatinut miestä eroamaan vaimostaan ja kuvannut pariskunnan kotitaloa. Vaimo oli jättänyt avioerohakemuksen vain kuukautta ennen veritekoa.

Oikeuden mukaan syytetyllä oli motiivi ja hän oli kykenevä tekoon.

–  Hänen on nähty tapahtumaan sopivaan aikaan pyöräilevän kohti tekopaikan suuntaan. Hänestä myöhemmin illan aikana tehdyt havainnot sekä erityisesti hänen otsassa todettu raapaisujälki tukevat sitä, että jotain erityistä illan aikana on tapahtunut, välituomiossa sanotaan.

Käräjäoikeus ei pitänyt syytetyn väitettä ulkopuolisesta tekijästä uskottavana.

–  Syytetty on menetellyt syytteessä kuvatulla rangaistavaksi säädetyllä tavalla, välituomiossa todetaan.

Rikosnimikkeeseen ja rangaistukseen oikeus ottaa kantaa mielentilatutkimuksen valmistumisen jälkeen.

Karaokevetäjä: Lauluvalinta ei ollut poikkeuksellinen

Todistajien mukaan syytetty saapui tapahtumailtana baariin tavallista myöhemmin, ja sinne saavuttuaan hän selitteli ihmisille myöhäistä saapumistaan.

–  Todistajien kertomuksesta on ilmennyt myös se, että syytetty oli ollut ravintolassa poikkeuksellisen lyhyen ajan, mikä oli herättänyt kummastusta siten, että he olivat jopa seuraavan päivän aikana keskustelleet asiasta.

Oikeuden mukaan syytetyn käytös baarissa oli ollut tavallisesta poikkeavaa muun muassa siten, että hän oli ollut vakava ja hiljainen.

–  Sen sijaan karaokevetäjän kertomus huomioon ottaen syytetyn lauluvalintaa ei voida pitää väitetyllä tavalla poikkeuksellisena.

Nainen oli karaokevetäjän mukaan laulanut Näiden tähtien alla -kappaleen aiemminkin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?