Mies raiskasi kaksi naista parin viikon aikana ja kouri useita ohikulkijoita Tampereella – viiden vuoden tuomio - Rikos - Aamulehti

Mies raiskasi kaksi naista parin viikon aikana ja kouri useita ohikulkijoita Tampereella – viiden vuoden tuomio

Mies raiskasi kaksi uhria ja kosketteli useampia tuntemattomia henkilöitä julkisilla paikoilla ollessaan yhä koeajalla edellisestä tuomiostaan. Raiskausten välillä oli vain kaksi viikkoa. Mies määrättiin viiden vuoden vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeuden päätöksellä.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi viiden vuoden tuomion vuonna 1992 syntyneelle Morteza Bajatille.

20.12.2019 17:13 | Päivitetty 22.12.2019 15:51

Aamulehti

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut vuonna 1992 syntyneelle Morteza Bajatille viiden vuoden vankeustuomion kolmesta seksuaalisista ahdisteluista, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta ja törkeästä raiskauksesta.

Rikokset tapahtuivat Tampereella ja Ylöjärvellä viiden kuukauden aikana keväällä ja kesällä vuonna 2019. Raiskausten välillä oli vain kaksi viikkoa.

Tuomio annettiin perjantaina 20. joulukuuta. Hänet on tuomittu viimeksi tammikuussa 2019 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Yksi miehen uhreista oli tekoaikaan vasta 15-vuotias. Tekoaikaan 26-vuotias mies muun muassa lähetteli lapselle seksistä vihjailevia viestejä ja kosketteli lasta vaatteiden päältä.

Useita uhreja

Käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että mies kosketteli useampia ohikulkijoita Tampereella esimerkiksi kaupassa ja pururadalla. Kesäkuussa hän kouraisi yhtä kadulla vastaan kävelleistä uhreista voimakkaasti alapäästä.

Mies myös raiskasi Tampereella Pyynikin harjulle vievillä portailla yöaikaan istuneen nuoren naisen. Mies ehdotti uhrille ensin seksiä. Kun uhri kieltäytyi, mies lähti hänen peräänsä ja kaatoi naisen. Bajat kiskoi naisen hameen pois edestä ja työnsi sormen naisen peräaukkoon. Nainen pääsi pakenemaan paikalta ohi ajaneeseen taksiin.

Käräjäoikeus katsoi törkeäksi raiskaukseksi tapauksen, jossa mies raiskasi naisen väkivallalla uhaten Tampereella.

Osapuolet olivat sopineet ennen tapaamista, että mies maksaisi naiselle rahaa seksistä. He harrastivat seksiä miehen hallussa olleessa autossa, minkä jälkeen mies kieltäytyi maksamasta. Mies ajoi metsätielle ja aikoi jättää naisen sinne. Nainen tarttui autoon, minkä jälkeen mies käski naisen metsään ja raiskasi tämän. Mies myös uhkasi tappaa naisen, jos tämä huutaisi.

Käräjäoikeus piti tekoa törkeänä, sillä yhdyntöjä oli useita eikä niissä käytetty kondomia ja mies uhkasi naista tappamisella.

Mies myönsi osan teoista, mutta kielsi raiskaukset.

Rikokset koeajalla

Käräjäoikeus katsoi, että mies menetteli asianomistajia kohtaan omavaltaisesti ja alistavasti. Menettelytavat kertoivat muiden arvosta ja koskemattomuudesta piittaamattomuudesta.

Rikokset tapahtuivat myös ajallisesti lähekkäin, mikä osoitti käräjäoikeuden mukaan, että on vaarana, että mies jatkaisi rikoksia. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Rikokset tapahtuivat, kun Bajat oli vielä edellisen ehdollisen vankeutensa koeajalla. Miehen edellinen tuomio on lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies meni helmikuussa 2018 Tampereella linja-autossa istumaan 14-vuotiaan tytön viereen ja alkoi ahdistella tätä. Mies muun muassa suuteli tyttöä väkisin. Epäillyllä on muutakin rikostaustaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut