Teuvo Loman: Tuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä - Rikos - Aamulehti

Teuvo Lomanille tuomio törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – vältti vankilan täpärästi

Lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskevaa asiaa käsiteltiin hovioikeudessa joulukuussa.

Teuvo Loman käräjäoikeudessa helmikuussa 2019.

28.2.2020 10:25

Helsingin hovioikeus on tuominnut stylisti Teuvo Lomanin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota vain tekoajan osalta.

Stylisti Teuvo Loman tuomittiin maaliskuussa 2019 Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1 vuoden 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä 90 tunnin yhdyskuntapalvelurangaistukseen. Lisäksi Loman tuomittiin 10 000 euron kärsimyskorvauksiin. Enintään kahden vuoden vankeusrangaistus voidaan tuomita ehdolliseksi.

Syytteeseen johtanut tekoaika ajoittui vuoteen 1999.

– Käräjäoikeus on katsonut Lomanin koskettelemalla ja muulla tavoin tehneen tekoaikana 13-vuotiaalle asianomistajalle seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan asianomistajan kehitystä, saanut asianomistajan ryhtymään tällaisiin tekoihin sekä lisäksi ollut useita kertoja sukupuoliyhteydessä asianomistajan kanssa, Helsingin käräjäoikeuden laatimassa julkisessa selosteessa kerrottiin.

Heti käräjätuomion antamisen jälkeen Lomanin asianajaja Heikki Uotila ilmoitti, ettei Loman ole tuomioonsa tyytyväinen. Asiaa käsiteltiin hovioikeudessa joulukuussa.

Hovioikeus hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että syytteen tueksi oli esitetty riittävä näyttö. Hovioikeus arvioi vielä vastaajan esittämää vaihtoehtoista tapahtumainkulkua, mutta katsoi, ettei asiassa esitetty uusi todistelu antanut aihetta arvioida vastaajan esittämää vaihtoehtoista tapahtumainkulkua toisin kuin käräjäoikeus oli tehnyt.

Hovioikeus arvioi, ettei asiassa syntynyt epäilyä, että asianomistajan kertomus perustuisi valemuistoihin. Näin ollen hovioikeus piti käräjäoikeuden tavoin asianomistajan kertomusta uskottavana ja luotettavana.

Hovioikeus katsoi, ettei asiassa ollut näytetty, että vastaaja olisi syyllistynyt syytteessä väitettyyn tekoon enää heinäkuussa 1999. Tämän vuoksi tekoaikaa oikaistiin. Käräjätuomiossa tekoaika ulottui tammikuulta heinäkuun loppuun. Muutoin käräjäoikeuden ratkaisua syyksilukemisen osalta ei muutettu. Hovioikeus hyväksyi käräjäoikeuden ratkaisun perusteluineen myös teon törkeysarvostelun ja rangaistusseuraamusten osalta sekä vastaajan korvausvelvollisuudesta asianomistajalle ja valtiolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: