Renkaiden puhkomista kuvattu videolle ja jaettu somessa – 40 auton renkaat tuhottiin yhdessä yössä Tampereella - Rikos - Aamulehti

Renkaiden puhkomista kuvattu videolle ja jaettu somessa – 40 auton renkaat tuhottiin yhdessä yössä Tampereella

Tähän mennessä 40 ihmistä on ilmoittanut poliisille joutuneensa Tampereen Lentävänniemessä liikkuneen sarjapuhkojan rikossarjan uhriksi. Kyseessä on poikkeuksellinen vahingontekojen sarja.

Surkea näky odotti kymmeniä autoilijoita Tampereen Lentävänniemessä maanantaiaamuna. Osasta autoja oli viilletty yksi rengas ja osasta useampia.

4.1.2020 16:38 | Päivitetty 4.1.2020 17:02

Aamulehti

Poliisi tutkii Tampereen Lentävänniemen alueella tapahtunutta laajaa vahingontekojen sarjaa. Tähän mennessä on ilmoittautunut 40 ihmistä, joiden autoista oli puhkottu renkaita saman yön aikana.

Renkaiden puhkominen tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 30. joulukuuta. Yhden auton omistaja arvioi Aamulehden haastattelussa, että ilkivallan lasku on ollut ainakin 200 euroa.

Lue lisää: Sarjapuhkoja tuhosi ainakin 40 auton renkaat yhdessä yössä Tampereella – poliisi: ”On asioita, joita pystyisin tekemään, mutta en saa”

Video puhkomisesta

Nyt poliisi on saanut tiedon, jonka mukaan tekoja olisi kuvattu videolle, ja tämä video olisi jaettu sosiaalisessa mediassa.

Rikoskomisario Markku Laakso Sisä-Suomen poliisista kertoo, ettei ole tiedossa, millä sosiaalisen median alustalla videota on jaettu.

– Sitä on tietojemme mukaan jaettu kavereiden kesken, eli tuskin kyseessä on Facebookin kaltainen palvelu. Ehkä ennemminkin Whatsapp tai Snapchat.

Laakson mukaan poliisille toimitettu vihje videosta oli hyvin yksityiskohtainen ja vastasi tutkinnan tietoja. Siksi se otetaan vakavasti.

Toistaiseksi ei ole tietoa, onko videoita yksi vai enemmän.

Poliisi etsii videota

Joku tai jotkut rikkoivat yhden yön aikana ainakin 40 auton renkaat Tampereen Lentävänniemessä Jänislahdenkadulla ja Lielahdenkadulla. Kaikki tapaukset eivät välttämättä ole vielä poliisin tiedossa.

Poliisi pyytää videon nähneitä toimittamaan puhkomisvideon poliisille. Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi

Rikoksentekijää suojeleva henkilö saattaa itse syyllistyä rangaistavaan tekoon. Rikoksentekijän suojelemisesta on säädetty rangaistukseksi sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi.

Päivitys 4.1.2020 kello 16.56: lisätty Markku Laakson kommentit

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos