Ylimääräinen kattoikkuna, etuveto olikin neliveto, avaimet eivät käy lukkoihin – Ensimmäiset kuvat julki: Pääsimme katsomaan Espanjasta vietyjä autoja, näistä seikoista ne olisi pitänyt tunnistaa varastetuksi - Rikos - Aamulehti

Ylimääräinen kattoikkuna, etuveto olikin neliveto, avaimet eivät käy lukkoihin – Ensimmäiset kuvat julki: Pääsimme katsomaan Espanjasta vietyjä autoja, näistä seikoista ne olisi pitänyt tunnistaa varastetuksi

Pääsimme katsomaan, millaisia Espanjassa varastetut, tamperelaisen autokaupan myymät autot ovat ja miten niiden identiteetit oli väärennetty. Ristiriitaisuuksia autojen papereissa ja autoissa ei huomattu edes, kun autot rekisteröitiin Suomeen. Oikeudessa katsastaja perusteli, miten se on mahdollista.

Viisi varastetuista autoista on Toyota Rav4 -mallisia hybridiautoja. Kaikki vastaajat ovat kieltäneet tienneensä autojen alkuperästä.

3.5.2019 7:00 | Päivitetty 16.5.2019 17:55

Aamulehti

Aamulehti pääsi katsomaan, millaisia poikkeavuuksia Espanjasta varastetuissa ja Suomessa edelleen myydyissä henkilöautoissa havaittiin poliisitutkimuksissa.

Esiin nousee ainakin yksi seikka, jonka olisi voinut havaita paljain silmin nopeasti. Yhden auton rikkoutunutta lukkoa peitti metallinen laatta.

Autokauppiaat käräjillä

Kahden tamperelaisen autokauppiaan epäillään myyneen kuusi varastettua Toyotan hybridiautoa vuonna 2017.

Autot oli varastettu Espanjasta. Autokauppiaiden yhteistyökumppani haki autot Saksasta. Autot oli rekisteröity Saksan ajoneuvorekisteriin.

Syyttäjä vaatii autokauppiaille ja heidän yhteistyökumppanilleen rangaistusta muun muassa törkeästä rahanpesusta. Yksi auton ostajista on syytteessä törkeästä petoksesta.

Kaikki vastaajat ovat kieltäneet tienneensä autojen alkuperästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos