Turun vankilassa vakava vankien välinen väkivallanteko - Rikos - Aamulehti

LM:n tiedot: Turun vankilassa vakava vankien välinen väkivallanteko – poliisi tutkii tapausta tapon yrityksenä

Lännen Median tietojen mukaan Turun vankilassa tapahtui tiistaina iltapäivällä vakava väkivallanteko, jossa vangin epäillään puukottaneen toista vankia. Turun vankila on korkean turvallisuustason suljettu vankila.

Väkivalta vankiloissa on lisääntynyt ja raaistunut viime vuosina merkittävästi.

3.6.2020 16:52

Helsinki

Turun vankilassa tapahtui tiistaina iltapäivällä vakava väkivallanteko vankien välillä. Lounais-Suomen poliisi tiedotti keskiviikkona iltapäivällä tutkivansa tapausta tapon yrityksenä ja pahoinpitelynä.

Poliisin mukaan molemmat tilanteeseen osalliset vangit saivat tapahtumassa vammoja. Toinen heistä toimitettiin sairaalahoitoon.

Lännen Median tietojen mukaan vangin epäillään puukottaneen toista vankia.

Turun vankilasta ei kommentoida asiaa enempää, koska tiedotusvastuu asiasta on poliisilla.

Poliisi ei kerro tapauksen yksityiskohtia, koska esitutkinta on niin alussa. Poliisi lupaa tiedottaa asiasta lisää, kun esitutkinta etenee.

Turun Saramäen vankila on yksi Suomen tarkimmin vartioiduista vankiloista. Vankilarakennus on maan moderneimpia ja siellä vaaralliset vangit pystytään pitämään hyvin erossa muista vangeista osastoinnin avulla.

Väkivalta vankien välillä on lisääntynyt etenkin suljetuissa vankiloissa viime vuosina. Samalla se on muuttunut jatkuvasti raaemmaksi.

Vankiloissa tapahtuneiden väkivaltatapausten taustalla on viime vuosina ollut yhä useammin rikollisjengi United Brotherhood (UB). LM:n tietojen mukaan UB on ollut erityisesti vankilan henkilökuntaan kohdistuneiden väkivaltatapausten taustalla.

Viimeksi kuluneen vuoden sisällä yhteensä 13 vanginvartijaa on joutunut väkivallan kohteeksi joko työssään vankilassa tai vapaa-ajalla. Ainakin osassa tapauksista poliisi epäilee UB-jengiä tai sen jäseniä.

Tuorein henkilökuntaan kohdistuneista väkivallanteoista tapahtui kaksi viikkoa sitten Riihimäen vankilassa, jossa UB-jengin tunnusväreihin pukeutunut vanki hyökkäsi vartijan kimppuun.

LM:llä ei ole tietoa, liittyykö tiistainen vankien välinen tapaus jengiväkivaltaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut