Hollanti kieltäytyy luovuttamasta kokaiinijutun epäiltyjä Tampereelle - Rikos - Aamulehti

Hollanti kieltäytyy luovuttamasta Suomen suurimman kokaiinijutun epäiltyjä Tampereelle, koska katsoo epäiltyjen oikeusturvan olevan vaarassa Suomessa

Kaksi kuriiriepäiltyä ehdittiin saada Suomeen, mutta sitten Hollannin linja muuttui. Nyt Suomi odottaa uutta Euroopan unionin tuomioistuimen päätöstä ja päättää vasta sen jälkeen, onko lakia tarpeen muuttaa.

Kokaiinikuriireiksi epäillyt hollantilaiset olisi vielä vuosi sitten luovutettu Suomeen. Nyt odotetaan EU-tuomioistuimen uutta päätöstä.

11.11.2019 14:49 | Päivitetty 11.11.2019 14:49

Aamulehti

Hollanti ei suostu luovuttamaan Suomen suurimman kokaiinijutun kahta kuriiriksi epäiltyä Suomeen, vaikka epäillyt on vangittu Tampereella poissaolevina ja aluesyyttäjä on antanut heistä eurooppalaisen pidätysmääräyksen.

Käräjäoikeus tuomitsi tuomitsi jutun päätekijät pitkiin vankeusrangaistuksiin heinäkuussa. Kaksi jutussa kuriireiksi väitetyistä ehdittiin saada Hollannista Suomeen eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla. Sitten Hollannin linja muuttui, ja loput kaksi kuriiriksi epäiltyä jäivät Hollantiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos