Mies hankki syyttäjän mukaan nippusiteitä ja valmisteli ex-kumppaninsa törkeää raiskausta Tampereella - Rikos - Aamulehti

Mies hankki syyttäjän mukaan nippusiteitä ja valmisteli ex-kumppaninsa törkeää raiskausta Tampereella

Juttua käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa keskiviikkona.

13.3.2019 13:20

Pirkanmaan käräjäoikeudessa on luettu syytteet miehelle, joka syyttäjän mukaan valmistautui tekemään väkivaltaa tuntemalleen naiselle. Syyttäjän mukaan mies syyllistyi muun muassa törkeään kotirauhan rikkomiseen sekä törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluun.

Syytetty kiistää valmistelleensa törkeää henkeen tai terveyteen kohdistuvaa rikosta. Hän myöntää syyllistyneensä kotirauhan rikkomiseen viime vuoden elokuussa, mutta tämä teko ei hänen mukaansa ollut törkeä.

Syyttäjän mukaan mies ja nainen olivat ainakin jossain vaiheessa seurustelleet, mutta sittemmin nainen oli ilmoittanut, ettei halua olla miehen kanssa tekemisissä. Mies oli syyttäjän mukaan tästä suuttuneena hankkinut muun muassa veitsen sekä nippusiteitä naisen sitomista varten. Syyttäjä katsoo, että mies valmisteli törkeää raiskausta. Poliisi tavoitti syytetyn pihalta.

Nainen vaatii syytetyltä yhteensä noin 7  000 euron korvauksia.

Syytetty kiistää ryöstösyytteen

Aamupäivällä oikeudessa käsiteltiin tämän vuoden tammikuuhun ajoittuvaa väkivallantekoa, jonka perusteella samaa miestä syytetään törkeästä ryöstöstä. Syyttäjän mukaan mies kävi väkivaltaisesti käsiksi pyörätuolissa istuvaan, liikuntakyvyttömään tuttavaansa. Syytetty oli tammikuun puolivälissä tullut vierailulle pyörätuolissa istuvan miehen kotiin Tampereella.

Mies vaati syyttäjän mukaan pyörätuolia käyttävältä mieheltä huumaavia lääkkeitä, mutta kun ei niitä saanut, mies alkoi lyödä tuttavaansa pään alueelle niin, että lyönnit osuivat takaraivoon.

Syyttäjän mukaan mies repäisi vielä uhrin pyörätuolista ja paiskasi hänet maahan vasen lonkka edellä, niin että muun muassa lonkka ja kylkiluu murtuivat. Sitten mies huitoi 20 sentin terällä varustetulla veitsellä ja uhkasi lyödä veitsellä uhria, syyttäjä kertoo.

Peloissaan uhri antoi miehelle kolme Rivatril-tablettia.

Syytetty myönsi oikeudessa, että oli käynyt tuttavansa kimppuun ja pitänyt veistä kädessään. Syyttäjä vaatii miehelle törkeästä ryöstöstä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta 3,5 vuoden vankeusrangaistusta.

Syytetty kiistää syyllistyneensä ryöstöön. Hänen mukaansa kyseessä oli riita, jonka yhteydessä hän pahoinpiteli tuttavaansa. Syytetyn puolustuksen mukaan asiaankuuluva rangaistus tällaisesta pahoinpitelystä olisi muutamien kuukausien vankeustuomio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos