Tamperelainen rakennusalan yrittäjä tuomittiin sakkoihin – Työntekijät katolla ilman turvavaljaita - Rikos - Aamulehti

Tamperelainen rakennusalan yrittäjä tuomittiin sakkoihin – Työntekijät katolla ilman turvavaljaita, yksi putosi maahan ja loukkaantui vakavasti

Pirkanmaan käräjäoikeus aloitti tapauksen käsittelyn keskiviikkona 9. tammikuuta.

26.2.2019 20:59

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut tamperelaista rakennusalan yritystä pyörittäneen yrittäjän sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksista.

Syyttäjä luopui vaatimasta rikoksella saadun hyödyn menettämistä, koska yrityksen toiminta oli lakannut.

Työturvallisuusrikos tuli ilmi, kun kangasalalaisen omakotitalon vesikatolla viimeistelytöitä tehnyt työntekijä oli maaliskuussa 2017 pudonnut alas maahan loukkaantuen vakavasti.

Tapaturman johdosta tehdyllä työsuojelutarkastuksella kävi ilmi, etteivät työntekijät olleet käyttäneet turvavaljaita ja -köyttä työskennellessään noin kuuden metrin korkeudella vesikatolla.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa 14. helmikuuta.

Muitakin puutteita löytyi

Lisäksi kävi ilmi, ettei työnantaja ollut laatinut kohteesta kirjallista putoamissuunnitelmaa eikä rakennusturvallisuusasetuksen edellyttämiä suojakaiteita tai muita suojarakenteita ollut käytetty kohteessa.

Työnantaja oli myös laiminlyönyt sekä valvoa suojakypärän käyttöä työmaalla että järjestää riittävän turvallisen kulkutien katolle.

Käräjäoikeus totesi, että yrittäjä oli syyllistynyt vakaviin työturvallisuusmääräyksiä koskeviin laiminlyönteihin. Käräjäoikeus tuomitsi yrittäjän 75 päiväsakkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos