Hovioikeus korotti Jankan puukotuksen tuomioita - Rikos - Aamulehti

Lääkkeitä etsineet miehet hyökkäsivät asuntoon ja toinen puukotti asukasta, kaksi pientä lasta piilotteli toisessa huoneessa – Hovioikeus korotti Jankan puukotuksen tuomioita

Tappelun jäljet näkyivät Jankassa sijaitsevan kerrostalon rappukäytävässä marraskuun 2017 alussa.

25.2.2019 9:37 | Päivitetty 25.2.2019 21:18

Turun hovioikeus korotti Tampereen Jankan puukotuksen tuomioita. Tuomioihin johtanut tilanne sai alkunsa, kun kaksi puhelinlaitoksen edustajaksi esittäytynyttä miestä soitti kerrostaloasunnon ovikelloa Tampereen Jankassa marraskuussa 2017. Miehille jo ennestään tuttu tamperelaismies erehtyi avaamaan oven, ja miehet tunkeutuivat asuntoon. Oven avannut mies esteli, joten tilanne kävi nopeasti väkivaltaiseksi.

Toinen miehistä löi oven avannutta miestä useita kertoja pään alueelle. Uhrin kaaduttua maahan mies puukotti tätä vasemman lavan kohdalta ja poistui asunnosta.

Puukotus tapahtui Tampereen Jankassa marraskuussa 2017:

Sillä aikaa, kun toinen mies tappeli asunnossa asuvan miehen kanssa, toinen etsi lääkkeitä asunnon keittiönkaapeista. Miehen löydettyä lääkkeet tämä koetti poistua asunnosta, mutta puukotettu mies esteli häntä. Käsirysy siirtyi kerrostalon rappukäytävään. Mies pakeni lopulta käytävästä ja piilotti lääkkeet hakeakseen ne myöhemmin itselleen.

Tilanteen aikana miehen silloin 3- ja 7-vuotiaat lapset piiloutuivat makuuhuoneeseen ja vanhempi heistä soitti hätäkeskukseen. Myös kerrostalon naapurit soittivat hätäkeskukseen kuultuaan meteliä.

Kuukausia lisää tuomioon

Asuntoon tunkeutuneiden miesten tarkoitus oli varastaa asunnosta lääkkeitä. Molemmilla oli teräaseet mukanaan ja molemmat olivat useiden huumausaineiden vaikutuksen alaisina.

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi miehille tuomiot maaliskuun alussa vuonna 2018. Vuonna 1978 syntynyt Perttu Kalervo Suvanto tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta, rattijuopumuksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä 2 vuoden ja 5 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Vuonna 1990 syntynyt Joni Olavi Vuorinen tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä 4 vuoden ja kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Tuomiosta tehtiin useita valituksia hovioikeuteen. Syyttäjä ja kaikki asianomistajat vaativat tuomioon muutoksia. Myös tapon yrityksestä tuomittu Vuorinen valitti tuomiostaan, sillä hän kielsi yrittäneensä tappaa uhria tai puukottaneensa häntä. Hänen mukaansa teräase oli mukaan vain pelotteena.

Hovioikeus katsoi törkeässä ryöstössä vallinneet olosuhteet ja miesten menettelyn rangaistavammaksi kuin käräjäoikeus. Hovioikeus korottikin molempien tuomioita parilla kuukaudella. Suvannon tuomio nousi 2 vuoden ja 8 kuukauden ja Vuorisen tuomio 4 vuoden ja 5 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Molemmat pidetään edelleen vangittuina.

Lisäksi Vuorinen ja Suvanto velvoitettiin korvaamaan puukotuksen uhrille kärsimyksestä, kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 11 000 euroa ja uhrin lapsille yhteensä noin 5 600 euroa käräjäoikeuden tuomion mukaisesti.

Tuomitut voivat pyytää tuomiosta valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: