Amfetamiinivyyhti paljastui Pohjanmaalla - Rikos - Aamulehti

Amfetamiinivyyhti paljastui Pohjanmaalla

23.1.2019 16:03

Vaasassa ja sittemmin Seinäjoella asunut 22-vuotias mies on Pohjanmaan poliisilaitoksen mukaan hankkinut Ruotsista Tornion kautta amfetamiinia vuoden 2018 aikana yhteensä seitsemän kertaa. Poliisi epäilee miehen hankkineen kaikkiaan yli kahdeksan kiloa amfetamiinia.

Amfetamiini on myyty ja välitetty edelleen Pohjanmaan alueelle ja muualle Suomeen. Osa maahantuodusta amfetamiinista on mennyt miehen 22-vuotiaalle kauhavalaiselle tekijäkumppanille edelleen myytäväksi.

Seinäjokelainen 22-vuotias mies otettiin kiinni Kokkolassa viime vuoden marraskuussa, kun hän oli palaamassa 20- ja 21-vuotiaiden Kauhajoella asuvien naisten kanssa Torniosta huumausaineiden hakumatkalta. Seurueen autosta takavarikoitiin neljä kiloa amfetamiinia. Asian vuoksi on ollut vangittuna seitsemän henkilöä ja osa heistä on edelleen vangittuna. Lisäksi muutamia henkilöitä on ollut pidätettynä.

Ruotsista on luovutettu Suomeen 21-vuotias ruotsalainen mies, jonka epäillään tuoneen huumausaineet Ruotsista Suomeen. Lisäksi Suomessa vangittiin 18-vuotias Ruotsissa asuva nainen, jonka epäillään viime marraskuussa olleen yhdessä 21-vuotiaan ruotsalaisen miehen kanssa tuomassa neljän kilon amfetamiinierän Ruotsista Suomen puolelle Tornioon.

Asia siirtyy lähiaikoina syyteharkintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: