Mies sai nyrkistä valomerkin aikaan ja löi päänsä katuun – seurauksena keskivaikea aivovamma - Rikos - Aamulehti

Mies lähti baariin Pirkkalassa mutta muistaa vain välähdyksen Tampereelta seuraavana päivänä – Satunnainen kohtaaminen ravintolassa oli koitua kuolemaksi

Pirkanmaan käräjäoikeuden juttutaulu.

28.1.2019 8:40 | Päivitetty 28.1.2019 11:02

Vuonna 1982 syntyneen miehen vapunvietto päättyi viime vuonna hengenvaarallisiin vammoihin.

Mies oli ystävänsä kanssa tullut ravintola Milla Makiaan Pirkkalassa, kun hänelle oli syntynyt jonkinlaista sanaharkkaa ravintolan ulkopuolella olleen seurueen kanssa kellon lähestyessä puoli neljää aamuyöllä.

Vuonna 1998 syntynyt mies löi tilanteessa vuonna 1982 syntynyttä kerran nyrkillä päähän. Mies kaatui ja löi takaraivonsa katuun.

Lyödyn miehen ystävä tuli pian ulos ravintolasta ja näki ystävänsä tajuttomana maassa. Hän yritti herättää ystäväänsä. Hän myös töni paikalla ollutta miestä ja joutui sen seurauksena tappeluun miesjoukon kanssa. Järjestyksenvalvoja keskeytti tilanteen.

Vuonna 1982 syntyneelle soitettiin ambulanssi.

Tunnin tajuttomuus

Mies oli tajuttomana yli tunnin. Kun hän palasi tajuihinsa, hän ei muistanut mitään illan tapahtumista. Hänen seuraava muistikuvansa on se, että hän tilasi taksin Tampereen pääpoliisiasemalla seuraavana päivänä. Tämän jälkeen hän meni käymään ystävänsä luona erittäin huonovointisena.

Seuraavana päivänä miehen piti mennä töihin, mutta hänen olonsa vain huononi. Lopulta paikalle tuli ambulanssi. Mies pääsi kävelemään siihen omin jaloin.

Seuraavilta päiviltä mies muistaa vain osia.

Miehen kallo oli murtunut, ja hänellä oli kovakalvonalainen verenvuoto. Vammat olivat hengenvaarallisia ja vaativat pitkää sairaalahoitoa. Kolmiportaisella asteikolla hänen aivovammansa arvioitiin keskimmäiseksi eli keskivaikeaksi.

Lääkärin mukaan kallovamma olisi voinut johtaa kuolemaan.

Hätävarjelu ei uskottavaa

Lyöjä väitti tekoa hätävarjeluksi, mutta Pirkanmaan käräjäoikeus ei pitänyt väitettä uskottavana. Oikeus ei pitänyt todennäköisenä vastaajan väitettä, että mies olisi yrittänyt lyödä häntä ja vaikka olisikin, miehellä ei olisi ollut oikeutta lyödä erittäin päihtynyttä miestä takaisin. Oikeuden mukaan vuonna 1982 syntynyt mies ei muodostanut lyöjälle minkäänlaista varteenotettavaa uhkaa.

Vammojen seurauksena miehen toinen korva todettiin miltei kuuroksi, eikä hän muutenkaan ole vielä täysin työkykyinen.

Vuonna 1998 syntynyt mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille 14 000 euroa tilapäisestä haitasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos