Jori Lehterän kokaiiniepäilyä alettiin käsitellä ilman NHL-tähteä – asianajaja haluaa lisätutkinnan telekuuntelusta, tuomari haluaa kiekkoilijan paikalle vielä tammikuussa - Rikos - Aamulehti

Jori Lehterän kokaiiniepäilyä alettiin käsitellä ilman NHL-tähteä – asianajaja haluaa lisätutkinnan telekuuntelusta, tuomari haluaa kiekkoilijan paikalle vielä tammikuussa

Kiekkoilija Jori Lehterä on edustanut Suomea olympiakisoissa, MM-kisoissa ja World-cupissa.

8.1.2019 10:27 | Päivitetty 8.1.2019 10:58

Jori Lehterän oli määrä saapua Tampereelle suuren huumekokonaisuuden käsittelyyn Pirkanmaan käräjäoikeuteen tiistaina. Toisin kävi.

Lehterä ei ole matkannut Suomeen käräjäoikeuden kuultavaksi. Käräjäoikeuden tuomari sanoi tiistain käsittelyn aluksi, että Lehterä pyritään saamaan paikalle vielä tammikuun aikana.

Toive on kuitenkin ilmeisen hankala toteuttaa. Lehterän asianajajan Ari Niemisen mukaan NHL-pelaajan aikatauluja on vaikea sovittaa yhteen käräjäoikeuden laatiman aikataulun kanssa.

Kiekkoilijalla ei ole velvoitetta saapua paikalle, koska hänelle ei ole saatu toimitettua virallista haastetta Pohjois-Amerikkaan. Lehterän läsnäolo oikeudessa ei myöskään ole välttämätön syytteen käsittelemiseksi.

Lehterää, 31, syytetään huumausainerikoksesta. Lehterän kerrotaan laittomasti hankkineen ja pitäneen hallussaan kokaiinia kahdeksan grammaa" sekä "yrittäneen hankkia kokaiinia yhden gramman.

Lue myös taustaksi nämä jutut:

Jori Lehterä ei aio ilmestyä kokaiinijutun oikeudenkäyntiin tiistaina – vakuuttaa kuitenkin, että haluaa selvittää asian mahdollisimman pian

Tampereen talviuimarit aavistivat pahaa, kun poliisi tutki saunaa – kukaan tuskin ymmärsi, että lokerikossa oli ehkä ollut 40 000 euron edestä kokaiinia

Jori Lehterä kommentoi maanantaina Tampereella alkaneita huumekäräjiä: ”Aion puhdistaa nimeni”

Videolle tallentui raju pahoinpitely, etsinnöissä löytyi taskuaseita ja nyrkkirauta – Suuren kokaiiniliigan esitutkinta tarjoaa kurkistuksen ammattirikollisten raadolliseen elämäntapaan

Syyttäjä vaatii Lehterälle viiden kuukauden vankeusrangaistusta. Lehterä on kiistänyt syytteen.

Syyte on osa suurta huumausainekokonaisuutta. Jutun epäillyt päätekijät ovat syyttäjän mukaan hankkineet ja levittäneet lähes kaksi kiloa laimentamatonta, maahantuontivahvuista kokaiinia.

Pääepäillyille vaaditaan 6–10 vuoden vankeusrangaistuksia.

Puolustus haluaa poliisin tutkivan lisää

Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että yksi suuren huumekokonaisuuden pääepäillyistä kertoi kuulusteluissa myyneensä Lehterälle 6–8 grammaa kokaiinia viime kesän aikana.

Lisäksi poliisi oli telekuuntelemalla saanut selville, että Lehterä oli pyytänyt kahta päätekijää käymään luonaan. Epäilyn mukaan kyseessä olisi ollut kokaiinin tilaaminen. Poliisi huomautti, että ympäripyöreä käyntipyyntö on tyypillinen toimintamalli huumausainerikoksissa.

Asianajaja Nieminen totesi tiistaina käräjäoikeudessa, että puolustus haluaa poliisin tekevän lisätutkinnan liittyen teletutkintatietoihin.

Lehterä kertoi poliisikuulusteluissa, että teletutkinnassa ilmenneet pyynnöt liittyivät kyyteihin ja pihatöihin. Hän kiisti tilanneensa, ostaneensa, yrittäneensä ostaa tai käyttävänsä kokaiinia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos