Pirkanmaan huumekäräjät alkavat - Rikos - Aamulehti

NHL-pelaaja Jori Lehterän ja 22 muun epäillyn huumekäräjät alkavat – syyttäjä aikoo vaatia useille vankeusrangaistusta

Aamulehti seuraa oikeudenkäynnin etenemistä.

31.12.2018 7:51

Pirkanmaan käräjäoikeudessa alkaa laaja huumeisiin liittyvä oikeudenkäynti maanantaina. 23 henkilöä epäillään osalliseksi törkeässä huumausainerikoksessa. Epäiltyjen listalla on myös Philadelphia Flyersin NHL-pelaaja ja Suomen maajoukkueessa pelannut jääkiekkoilija Jori Lehterä, 31.

Syytteen saaneiden epäillään osallistuneen kokaiinikauppaan muun muassa Tampereen seudun ravintoloissa 2017. Asiaan liittyen poliisi teki kiinniottoja Lehterän Näsijärven rannalla Kämmenniemessä sijaitsevalla luksushuvilalla, mutta Lehterä ei ollut kiinniotettujen joukossa.

Lähinnä Hollannista Suomeen epäillään tuodun lähes kaksi kiloa kokaiinia, jota on levitetty käyttäjille Tampereen seudulla. Katukauppapitoisuudeksi laskettuna ainetta on myyty yli kolme kiloa ja siitä saatu hyöty on noin 400 000–450 000 euroa.

–Katumyyntiin kokaiinierää voidaan jatkaa 30 prosentilla, kertoo tutkintaa johtanut rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista.

Kokaiinia myytiin 120–170 euron grammahintaan.

Kuuden päivän kokaiinikäräjät

Syyttäjä Antti Virtanen kertoo, että oikeuskäsittelyyn on varattu kuusi istuntopäivää.

–Useille tullaan vaatimaan tässä törkeässä huumausainerikoksessa vankeusrangaistuksia.

Vastaajia on suuri joukko ja käsittely on jaettu useille eri päiville.

–Heitä on haastettu oikeuden eteen eri päiviksi, kuusi päivää on varattu. Ei tässä jutussa nyt mitään kovin ihmeellistä tai epätavallista ole, mutta tietosuojadirektiivi estää minua puhumasta enempää, Virtanen kommentoi.

Aamulehti seuraa oikeudenkäynnin etenemistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos