Jori Lehterän kokaiinioikeudenkäynti - Rikos - Aamulehti

Jori Lehterä ei aio ilmestyä kokaiinijutun oikeudenkäyntiin tiistaina – vakuuttaa kuitenkin, että haluaa selvittää asian mahdollisimman pian

Lehterän avustaja, asianajaja Ari Nieminen kertoo, että Lehterä haluaa selvittää asian, mutta asian sovittaminen aikatauluihin on haasteellista.

7.1.2019 11:06 | Päivitetty 7.1.2019 15:31

NHL-kiekkoilija Jori Lehterä ei aio ilmestyä Pirkanmaan käräjäoikeuteen huomenna tiistaina, jolloin oli tarkoitus käsitellä hänen huumausainerikossyytettään.

Read in English:

Flyers' Jori Lehtera is not coming to his narcotics trial on Tuesday – Drug ring stashed cocaine in a public sauna and wiretapping lead investigators to NHL star’s cottage in Finland.

Lehterän avustaja, asianajaja Ari Nieminen kertoo, että Lehterä haluaa selvittää asian, mutta asian sovittaminen aikatauluihin on haasteellista.

Oikeudenkäynnin puheenjohtaja, käräjätuomari Petteri Kosonen kertoi aiemmin, että oikeus selvittää mahdollisuutta virka-avun pyytämiseen Yhdysvalloista Lehterän haastamiseksi. Käytännössä keino on aikaa vievä, joten oikeus toivoi, että Lehterä tulisi vapaaehtoisesti.

Lain mukaista velvoitetta hänellä ei ole tulla paikalle, koska virallista haastetta ei ole toimitettu.

Aamulehti ei ole tavoittanut Jori Lehterää tai kommentoimaan asiaa. The Philadelphia Inquirer -lehden haastattelussa Lehterä kommentoi asiaa lyhyesti 31. joulukuuta.

–En ole tehnyt mitään väärää. Aion puhdistaa nimeni. En halua kommentoida enempää. Kommentoin, kun juttu on käsitelty, Lehterä sanoi lehdelle.

Lehterän huumerikosepäily alkoi, kun poliisi seurasi suuren kokaiiniliigan päätekijöiksi epäiltyjä Tampereella. Lehterä tuntee hyvin jutun yhdeksi päätekijäksi epäillyn miehen. Telekuuntelussa poliisi sai syyn epäillä, että Lehterä yritti ensin ostaa kokaiinia ja osti sitä myöhemmin.

Lue lisää Lehterän väitetystä osuudesta:

Poliisi nauhoitti salaa Jori Lehterän ja kokaiiniliigan päätekijäksi väitetyn miehen puhelinkeskustelun – Poliisi kysyi kytköksistä muihin huippukiekkoilijoihin.

Vastaajan ei tarvitse puhua oikeudessa, joten Lehterän läsnäolo oikeudessa ei ole välttämätöntä syytteen käsittelemiseksi. Toistaiseksi ei ole tiedossa, aiotaanko Lehterän osuus käsitellä ilman hänen läsnäoloaan.

–En usko, että asiaa aletaan käsitellä ilman hänen läsnäoloaan, sanoo asianajaja Ari Nieminen.

Prosessiaikatauluista on tarkoitus keskustella tiistaina oikeudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut