Naisen kosto väkivaltaiselle miehelle - Rikos - Aamulehti

Väkivaltaisesta miehestä kärsinyt tamperelaisnainen päätti, että väkivalta loppuu nyt: Kutsui miehen saunomaan ja asetti hiilihangon kiukaalle kuumenemaan

Pirkanmaan käräjäoikeus.

4.1.2019 11:12 | Päivitetty 9.1.2019 17:06

Pitkään jatkunut väkivalta sai uhrin turvautumaan itsekin väkivaltaan Tampereella kesällä 2017. Tapahtuma-aikaan 39-vuotias tamperelaismies oli eräänä kesäkuun sunnuntaina pahoinpidellyt 46-vuotiasta naista tämän omassa kodissa. Mies riepotteli naista ja piti tämän kurkusta kiinni.

Kun mies lähti, nainen päätti varmistaa, ettei mies enää pahoinpitelisi häntä. Vielä samana päivänä hän kutsui miehen luokseen saunomaan. Kun mies vastasi myöntävästi, nainen pani saunan lämpiämään.

Kiukaalle hän asetti hiilihangon kuumenemaan.

Aiempaa väkivaltaa

Pirkanmaan käräjäoikeuden ratkaisusta ei ilmene, olivatko mies ja nainen parisuhteessa tapahtuma-aikaan. Samoja henkilöitä koskevasta lähestymiskieltoasiasta ilmenee, että he olivat ainakin ennen tapahtunutta seurustelleet keskenään.

Toisesta samoja henkilöitä koskevasta tuomiosta puolestaan ilmenee, että mies käyttäytyi naista kohtaan mustasukkaisesti ja omistavasti.

Saunassa odotti hiilihanko

Kun mies saapui naisen luokse, kaksikko meni saunaan. Kuumentunut hiilihanko odotti kiukaalla.

Nainen ei kuitenkaan uskaltanut käyttää hiilihankoa vaan kertoi siitä miehelle. Naisen mukaan mies alkoi tässä tilanteessa uhitella ja sanoi: "Anna tulla vaan."

Silloin nainen löi miestä kuumalla hiilihangolla kylkeen.

Mies juoksi karkuun saunasta nainen kintereillään. Nainen löi pakenevaa miestä vielä hiilihangolla olkapäähän.

Mies kuitenkin ryhtyi vastarintaan, ja kaksikko kaatui maahan. Mies sai riistettyä hiilihangon naiselta ja poltti tätä reiteen, pohkeeseen ja polvitaipeeseen.

Molemmat saivat hiilihangosta palovammoja.

Väkivalta jatkui

Pian teon jälkeen mies määrättiin laajennettuun lähestymiskieltoon naista kohtaan. Perusteena lähestymiskiellolle oli miehen aiempi väkivalta ja uhkailu. Lähestymiskielto ei kuitenkaan lopettanut väkivaltaa.

Saman vuoden aikana mies syyllistyi naiseen kohdistuviin kahteen pahoinpitelyyn, kahteen kotirauhan rikkomiseen, laittomaan uhkaukseen sekä kolmeen lähestymiskiellon rikkomiseen.

Juttuja käsiteltiin kahdessa eri oikeudenkäynnissä. 18. tammikuuta 2018 mies tuomittiin pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, lähestymiskiellon rikkomisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä kahdesta ajoneuvorikkomuksesta viiden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Toisessa oikeudenkäynnissä käsiteltiin hiilihankotapausta. Käräjäoikeus tuomitsi miehen 3. joulukuuta 2018 hiilihankopahoinpitelystä sekä kahdesta muusta pahoinpitelystä, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, kahdesta kotirauhan rikkomisesta, liikennerikkomuksesta ja kahdesta lähestymiskiellon rikkomisesta viiden kuukauden vankeuteen.

Samassa oikeudenkäynnissä nainen tuomittiin hiilihankopahoinpitelystä neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos