Mies tuli kotiin ja kuuli naisystävänsä puhuvan jonkun kanssa hiljaisella äänellä – turvautui rikolliseen juoneen - Rikos - Aamulehti

Mies tuli kotiin ja kuuli naisystävänsä puhuvan jonkun kanssa hiljaisella äänellä – turvautui rikolliseen juoneen

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen salakuuntelusta viiteentoista 26 euron suuruiseen päiväsakkoon.

7.11.2018 8:37

Vuonna 1974 syntynyt mies yritti huhtikuussa 2017 Pirkkalassa ratkaista epäilemäänsä parisuhdekriisiä rikollisin keinoin. Mies epäili, että hänen naisystävällään oli suhde hänen tuttunsa kanssa.

Mies kertoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa, että hän oli tullut omalla avaimellaan naisystävänsä luokse. Tuulikaapista hän oli kuullut naisystävänsä puhuvan hiljaisella äänellä puhelimessa. Puhelusta mies päätteli, että suhteessa oli "kriisin paikka".

Miehen mukaan hän meni kotiinsa ja nauhoitti siellä oven läpi television ääntä. Tämän jälkeen hän oli soittanut nauhoitteen naisystävälleen. Mies perusteli tekoaan sillä, että hän halusi saada naisen puhumaan.

Nainen kysyi nauhoitteen alkuperää, sillä hän uskoi tunnistavansa oman äänensä sekä kotinsa ääniä epäselvästä nauhoitteesta. Mies soitti nauhoitteen myös tuttavalleen, jota epäili suhteesta naisystävänsä kanssa.

Nainen kertoi esitutkinnassa, että mies oli kertonut hänelle myös toisesta nauhoitteesta. Kokemus ahdisti naista, koska hän oli luottanut mieheen ja he olivat osittain asuneetkin yhdessä. Pari oli seurustellut puolitoista vuotta.

Syyte salakuuntelusta

Syyttäjä syytti miestä salakuuntelusta, sillä syyttäjän mukaan mies oli tallentanut oikeudettomasti kotirauhan piirissä puhetta, jota ei ollut tarkoitettu hänen tietoonsa. Vastaaja kiisti syytteen ja väitti, että hän teki nauhoitteen omassa kodissaan.

Miehen kertomus oli oikeudessa muuttunut esitutkinnasta, joten hänen kertomuksensa oli epäuskottavampi kuin naisen. Todistajakin oli kuullut nauhoitteen, mutta ei ollut tunnistanut naisen ääntä siitä.

Oikeus katsoi selvitetyksi, että mies oli nauhoittanut naisen asunnossa salaa kerran. Toisesta nauhoituksesta ei saatu näyttöä.

Oikeuden mukaan miehen menettely oli moitittavaa erityisesti siksi, että se tapahtui naisen kotirauhan suojan ydinalueella. Toisaalta nauhoite oli lyhyt.

Oikeuden mukaan rangaistukseksi riitti sakkorangaistus. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen salakuuntelusta viiteentoista 26 euron päiväsakkoon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos