Nainen ja mies tuomittiin sakkoihin eläinsuojelurikoksesta Sastamalassa - Rikos - Aamulehti

Nainen ja mies tuomittiin sakkoihin eläinsuojelurikoksesta Sastamalassa – Syynä koirien hoidon laiminlyönti

5.11.2018 19:50

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 31-vuotiaan miehen ja 27-vuotiaan naisen päiväsakkoihin Sastamalassa tapahtuneesta eläinsuojelurikoksesta.

Kyse oli koirien hoidon laiminlyönnistä.

Syytetyt kiistivät syytteen. Nainen ja mies kertoivat lähteneensä lokakuussa 2016 Pohjois-Suomeen sukulaisen vakavan sairastumisen takia ja jättäneet kaksi koiraansa pihalle.

Heidän mukaansa koirille oli jätetty riittävästi ruokaa ja vettä. Kummallakin koiralla oli koppi ja peitteitä. Toinen koira oli hirvestyksessä käytetty ja se ei ylipäätään viihtynyt sisällä. Naapurin kanssa oli sovittu, että tämä pitäisi koirista huolta.

Poliisi sai ilmoituksen ja haki koirat

Kuitenkin jo saman päivän iltana poliisi haki koirat pois, koska poliisille oli tehty ilmoitus asiasta. Poliisi toimitti koirat löytöeläinpalveluun.

Poliisin lausunnon perusteella koirien vesikupit olivat illalla jäässä ja koirien ulkopaikka oli likainen. Eläinlääkärin mukaan pienempi koirista oli liian laiha ja kuivunut.

Syytettyjen mukaan eläinlääkärin mahdollisesti havaitsemat ja huonoon hoitoon viittaavat seikat ovat aiheutuneet muista kuin heidän laiminlyönneistään.

Syyttäjän mukaan koirat jätettiin eristämättömään koppiin ja ulkona oli kolme astetta pakkasta. Syyttäjän mukaan koiria noudettaessa toinen niistä oli ulosteessa.

Oikeuden mukaan syytetyt eivät esittäneet muuta selvitystä kuin väitteen siitä, että naapurin kanssa olisi sovittu pihalle jätettyjen koirien huolehtimisesta.

Oikeuden mukaan jättämällä varmistumatta naapurin todella huolehtivan koirien hoitamisesta, he ovat törkeästä huolimattomuudesta kohdelleet koiria tarpeetonta kärsimystä, kipua tai tuskaa aiheuttaen.

150 euron sakot, ei eläintenpitokieltoa

Kumpikin syytetyistä tuomittiin 25 päiväsakkoon ja kummallekin tuli maksettavaksi 150 euron suuruinen sakko.

Syyttäjä vaati kaksikolle eläintenpitokieltoa, mutta oikeus katsoi sen tarpeettomaksi, koska heillä ei kummallakaan ole enää hoidettavanaan eläintä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos