Valkeakosken huumevyyhdin pääepäillylle lähes viisi vuotta vankeutta - Rikos - Aamulehti

Valkeakosken huumevyyhdin päätekijälle lähes viisi vuotta vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi päätekijän menettämään valtiolle 44 500 euroa rikoksen tuottamaa taloudellista hyötyä.

Huumeiden levityksen keskus oli Valkeakoskella.

17.9.2020 16:34

Aamulehti

Case Öllölä -nimellä tunnetun huumausainerikosvyyhdin 39-vuotias päätekijä tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa törkeästä huumausainerikoksesta neljäksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen. Vyyhdissä levitettiin Valkeakoskelta amfetamiinia ja Subutex-tabletteja.

Oikeus antoi tuomion torstaina kansliapäätöksenä.

Tuomio annettiin rikoksista, jotka tapahtuivat tämän vuoden tammikuun 1. päivän ja kesäkuun loppupuoliskon välillä.

Levitystoiminnan keskus sijaitsi tuomion mukaan Valkeakoskella. Lisäksi tekopaikkoina mainitaan Kristiinankaupunki, Kouvola ja Lempäälä.

Ehdottoman vankeusrangaistuksen nyt saanut Tero Antero Luoto tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottama taloudellinen hyöty, 44 500 euroa. Hänet tuomittiin menettämään valtiolle myös rikoksentekovälineenä ollut auto.

Luoto on tuomiokirjelmän mukaan syyllistynyt samankaltaisiin rikoksiin aiemmin kolme kertaa.

Tuomittu on myöntänyt syyllisyytensä rikoksiin ja myöntänyt vaatimukset hyödyn ja rikoksentekovälineen menettämisestä. Käräjäoikeus piti muun muassa näistä syistä kohtuullisena nyt antamaansa tuomiota. Ilman lieventämisperusteen soveltamista tuomio olisi ollut noin kuusi vuotta vankeutta.

Sakkoja ja ehdollisia

Huumausainerikosvyyhdissä oli syytettynä kaikkiaan 16 ihmistä. Muiden tuomiot vaihtelevat sakoista erimittaisiin ehdollisiin vankeuksiin tai sakkoihin. Pisin ehdollinen tuomio on yksi vuosi ja kahdeksan kuukautta.

Poliisi tiedotti esitutkinnan valmistumisesta heinäkuun lopulla. Jutun esitutkinta aloitettiin maaliskuussa. Esitutkinnan aikana poliisi takavarikoi runsaan kilon amfetamiinia sekä pieniä määriä MDMA:ta, lakkaa ja marihuanaa.

Luoto passitettiin vankilaan rangaistusta suorittamaan. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos