Neljästä kuorma-autosta vietiin dieseliä liki 1 700 euron arvosta Tampereella - Rikos - Aamulehti

Neljästä kuorma-autosta vietiin dieseliä liki 1 700 euron arvosta Tampereen Nekalassa – ”Vaatii jo jonkinlaisen kuljetuskaluston”

Poliisi tutkii Tampereen Kuokkamaantiellä viime viikolla tapahtunutta dieselvarkautta. Neljästä kuorma-autosta vietiin yli tuhat litraa dieseliä.

14.1.2020 9:27

Aamulehti

Sisä-Suomen poliisi jatkaa Tampereen Nekalassa viime viikolla tapahtuneen suuren dieselvarkauden tutkintaa.

Kuokkamaantiellä olleista neljästä eri kuorma-autosta vietiin viime perjantai-illan ja lauantaiaamun välisenä aikana yhteensä 1 200 litraa diesel-polttoainetta.

Suuren anastetun dieselmäärän vuoksi tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikonstaapeli Heikki Järnström uskoo, ettei polttoainetta ole saatu vietyä kuorma-autoista täysin huomaamattomasti.

– Sellaisen määrän vieminen vaatii jo jonkinlaisen kuljetuskaluston. Voisiko ajatella, että jopa peräkärryn, jossa on isoja kanistereita. Joka tapauksessa, kuljetuskapasiteettia on pitänyt olla, Järnström kertoo.

– Tilanteen voisi siis ajatella poikkeavan alueen tavanomaisesta yöllisestä autoliikenteestä, jos tällainen perävaunu olisi Nekala-Viinikka -alueella ollut liikkeellä.

Toistaiseksi poliisilla ei ole tietoa mahdollisesta tekijästä tai tekijöistä, eikä tarkasta tekoajankohdasta.

Tarkempi tapahtumapaikka sijaitsee Lempääläntien ja Viinikankadun välillä sijaitsevassa osoitteessa Kuokkamaantie 4. Alueella toimii useita eri yrityksiä ja lähellä sijaitsee myös Tampereen seudun ammattiopiston Ajokinkujan toimipiste.

Ilmoituksen anastetusta dieselistä teki asianomistaja. Asianomistajan ilmoituksen mukaan anastetun dieselin rahallinen arvo on hieman vajaa 1 700 euroa.

– Sitä, onko mahdollisia asianomistaja enemmänkin kuin yksi, en osaa vielä sanoa. Neljästä eri kuorma-autosta dieseliä kuitenkin on viety, Järnström sanoo.

Poliisi kertoi dieselvarkaudesta maanantaina ja on pyytänyt ihmisiltä havaintoja tyhjennyksistä. Vielä tiistaiaamuun mennessä merkittäviä vinkkejä ei ole saatu.

Tekoja tutkitaan varkautena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?