Lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomittu kolmekymppinen ”Seppo” osallistuu nyt kuntoutukseen vankilassa - Rikos - Aamulehti

Lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista tuomittu kolmekymppinen Seppo osallistuu nyt kuntoutukseen vankilassa – "Uhrien tarinat oikeudessa olivat minulle sokki ja järkytys"

Riihimäen vankilan D5-osastolla istuu seksuaalirikoksista tuomittuja miehiä. Heitä kuntoutetaan intensiivisellä terapiamallilla, jonka päämäärä on vähentää rikoksen uusimisriskiä. Pedofiilisten ajatusten kanssa painivan ihmisen on vaikea saada apua, koska asiasta ei uskalleta kysyä eikä puhua.

Riihimäen vankilassa sijaitsee tällä hetkellä Suomen ainoa varmuusosasto. Marraskuussa sen paikkamäärä tuplattiin, ja ensi vuonna Suomeen on tarkoitus perustaa toinen varmuusosasto.

30.3.2019 7:22

Riihimäen vankilan kuulusteluhuoneen tuolit on pultattu turvallisuussyistä seinään kiinni. Ikkunakaltereiden takaa paistaa kevättalven aurinko. Toimistopöydän toisella puolella istuu noin kolmikymppinen mies.

Mies, joka on tuomittu vakavista rikoksista. Niistä, jotka herättävät inhoa, vihaa ja raivoa: hän istuu pitkää tuomiota useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos