Syyte: Pirkanmaalaisyrityksen toimialajohtaja ahdisteli 16-vuotiaita tyttöjä tuotekuvauksissa – syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta häirinnästä - Rikos - Aamulehti

Syyte: Pirkanmaalaisyrityksen toimialajohtaja ahdisteli 16-vuotiaita tyttöjä tuotekuvauksissa – syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta häirinnästä

Yritys palkkasi syyskuussa 2018 kaksi 16-vuotiasta tyttöä kuvastokuvauksia varten. Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjän mukaan yrityksen toimialajohtaja käytti molempia tyttöjä seksuaalisesti hyväkseen kuvausten aikana.

Tukesin viranhaltijan vangitsemista käsiteltiin keskiviikkona Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Aamulehti kuvasi Tampereen oikeustalolla elokuussa 2020. ­

29.10.2020 13:17

Aamulehti

Sisä-Suomen kihlakunnansyyttäjä vaatii rakennusalan yrityksessä toimineelle toimialajohtajalle ehdollista vankeusrangaistusta kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, työsuojelurikoksesta sekä työsyrjinnästä. Yrityksessä projektipäällikkönä työskentelevälle miehelle syyttäjä vaatii tuomiota seksuaalisesta ahdistelusta.

Pirkanmaan käräjäoikeuteen jätetystä haastehakemuksesta selviää, että teot tapahtuivat Nokialla syyskuussa 2018, kun rakennusalan yrityksen toimialajohtaja oli solminut tyttöjen kanssa kirjallisen työsopimuksen kuvastokuvausten tekemisestä.

Syyttäjän mukaan tapahtuma-aikaan 42-vuotias toimialajohtaja oli kuvausten aikana kosketellut tyttöjä shortsien, vatsan ja hiusten alueelta ja kehunut näiden ulkonäköä. Hän oli myös esimerkiksi pohtinut tyttöjen kuvaamista urheilutoppien sijaan rintaliivit päällä ja kutitellut toista tytöistä, kun tämä oli pelannut flipperiä.

Haastehakemuksen mukaan toimialajohtajan ehdotuksesta oli pelattu myös pullonpyöritystä, jonka aikana tämä oli antanut tytöille seksuaalissävytteisiä tehtäviä ja kysellyt heiltä seksuaalisista kokemuksista. Syyttäjän mukaan mies oli esimerkiksi antanut tytöille tehtäväksi parhaan strippiliikkeen näyttämisen ja sylitanssin antamisen toiselle. Toiselle tytöistä mies oli lisäksi ehdottanut seksin harrastamista.

Toiselle, yrityksessä projektipäällikkönä työskentelevälle miehelle, syyttäjä vaatii tuomiota seksuaalisesta ahdistelusta. Syyttäjän mukaan tekoaikaan 37-vuotias mies oli antanut pullonpyöritystilanteessa pusun toisen tytön poskelle. Mies on myöntänyt teon.

Haastehakemuksen mukaan tytöt irtisanoutuivat häirinnän vuoksi.

Toimialajohtajalle syyttäjä vaatii puolen vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Projektipäällikkönä työskentelevälle miehelle vaaditaan sakkorangaistusta.

Lisäksi yritykselle vaaditaan 6 000 euron yhteisösakkoa työsuojelurikoksesta ja työsyrjinnästä.

Kiistää syytteet

Pirkanmaan käräjäoikeudelle jättämässään vastauksessa toimialajohtaja kiistää syytteet koskettelusta, seksuaalissävytteisistä puheista ja tehtävistä pullonpyörityksen aikana. Hän kiistää myös ehdotuksen kuvausten tekemisestä rintaliiveissä.

Toimialajohtaja katsoo vastauksessaan myös, että ehdotus pullonpyörityksestä oli tullut asianomistajilta.

Hän kuvailee vastauksessaan, että kuvaustilanteen sujuneen hyvässä hengessä. Hän kertoo, että rikosilmoitus tuli täytenä yllätyksenä.

Seksuaalisen häirinnän ja seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi toimialajohtaja kiistää työturvallisuusrikoksen ja työsyrjinnän.

Asiaa käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina. Tuomio annetaan myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?