Tällaista on lasten hyväksikäyttövideoita tutkivien poliisien työ, jossa Tetris auttaa ehkäisemään traumoja – "Noin joka kolmas uhri on alle 2-vuotias" - Rikos - Aamulehti

Tällaista on lasten hyväksikäyttövideoita tutkivien poliisien työ, jossa Tetris auttaa ehkäisemään traumoja – "Noin joka kolmas uhri on alle 2-vuotias"

Tämän jutun väkivaltakuvaukset voivat järkyttää herkimpiä lukijoita. Lännen Media pääsi haastattelemaan rikostutkijoita työstä, josta edes muut poliisit eivät halua kuulla työpaikan kahvihuoneessa. Keskusrikospoliisin CSE-tiimi on osa kansainvälistä verkostoa, joka yrittää saada lasten hyväksikäyttövideoiden tekijät rikosvastuuseen ja uhrit turvaan. Poliisin tutkittavaksi päätyvissä kuvissa voi olla kenen tahansa lapsi. Lievimmillään lapsista seksuaalisesti kiinnostuneet poimivat niitä kokoelmiinsa sosiaalisen median avoimista tileistä ja blogeista, joihin pahaa aavistamattomat läheiset ovat niitä laittaneet.

Keskusrikospoliisin CSE-ryhmään kuuluvat Maria Rossi ja Mikko Veijalainen tutkivat netissä ja netin kautta tapahtuneita lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä.

13.5.2019 7:16 | Päivitetty 13.5.2019 21:51

Keskusrikospoliisin talon uumenissa Vantaan Jokiniemessä on työtila, jonne ulkopuolisilla ei ole asiaa. Pöydät ja tietokoneet pursuilevat lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvää salassa pidettävää materiaalia.

Pahojen kuvien kirjasto, musta alue. Näillä nimityksillä Lännen Median haastattelemat rikostutkijat kuvia ja videoita nimittävät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut