Hovioikeus hylkäsi terrorimurhista syytettyjen kaksosten syytteet - Rikos - Aamulehti

Barettipäinen murhaaja jäi tunnistamatta Kangasalta alkaneessa tutkinnassa – Hovioikeus hylkäsi joukkomurhasyytteet kaksosia vastaan

Turun hovioikeus totesi yksimielisesti, että näyttö irakilaisia kaksosia vastaan ei riitä tuomitsemiseen. Samaan tulokseen päätyi aiemmin Pirkanmaan käräjäoikeus.

Mittavassa prosessissa pyrittiin selvittämään tämän videolla esiintyvän barettipäisen murhaajan henkilöllisyys. Hovioikeuden mukaan hän ei ole kumpikaan syytetyistä kaksosista. Vasemmalla ylhäällä on kuvakaappaus toiselta videolta ja poliisin rekonstruktiokuva, joiden avulla henkilöllisyyttä yritettiin selvittää. Aamulehti on mustannut kuvasta vainajat ja Isisin lipun.

28.2.2020 12:01 | Päivitetty 28.2.2020 13:34

Aamulehti

Turun hovioikeus on hylännyt kaikki syytteet terrorimurhista syytettyjä irakilaisia kaksosia vastaan. Kaksosia syytettiin Irakin Tikritissä kesäkuussa 2014 tapahtuneista terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista.

Joukkomurha

Syyttäjä vaati vastaajille ensisijaisesti elinkautista vankeutta terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista tai vaihtoehtoisesti avunannosta niihin.

Toissijaisesti syyttäjä vaati rangaistusta surmaamalla tehdystä törkeästä sotarikoksesta tai avunannosta siihen sekä terroristisessa tarkoituksessa tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

Vuonna 1992 syntyneet kaksoset on nyt todettu syyttömiksi kahdessa oikeusasteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos