KRP uskoo Espoon Mäkkylän räjähdyksen kohdistuneen nimenomaan poliiseihin - Rikos - Aamulehti

KRP uskoo Espoon Mäkkylän räjähdyksen kohdistuneen nimenomaan poliiseihin

Teon motiivista ei ole vielä tietoa.

3.6.2020 12:58

STT

Keskusrikospoliisi (KRP) on edennyt Espoon Mäkkylässä tapahtuneen räjähdyksen tutkinnassa. Sen mukaan tutkinnassa on tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella asunnon asukkaan voidaan olettaa virittäneen räjähdepanokset oveensa nimenomaan poliiseja varten.

Räjähdys tapahtui viime viikolla, kun poliisit tulivat asunnolle tarkastamaan asunnossa asuneen miehen vointia. Poliisien saavuttua paikalle räjähde laukesi ja kaksi poliisia loukkaantui. Räjähteet oli poliisin mukaan sijoitettu asunnon oven sisäpuolelle.

Asukas, 41-vuotias mies, löytyi asunnosta kuolleena. Häntä epäillään poliiseihin kohdistuneista murhan yrityksistä.

– Poliisi tekee asiassa vielä kuulusteluja ja teknistä tutkintaa muun muassa räjähdepanoksen ja -mekanismin osalta. Murhan yrityksistä epäillyllä miehellä ei ollut rikostaustaa, eikä teon motiivista ole tietoa, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja Olli Töyräs.

KRP:n mukaan mies oli kuollut jo ennen poliisipartion saapumista paikalle. Poliisi ei ole kertonut kuolinsyytä, mutta rikosta siihen ei poliisin mukaan liity.

Häätö asunnosta

Miehelle oli haettu häätö Ruutikellarintiellä sijaitsevasta vuokra-asunnostaan, jossa räjähdys tapahtui.

Mies oli jättänyt vuokrat maksamatta toistuvasti viime vuoden tammikuusta alkaen. Asia ilmenee yksipuolisesta tuomiosta, jonka Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi helmikuussa. Siitä ilmenee, että vuokranantaja ei saanut mitään yhteyttä mieheen. Vuokranantaja ei myöskään päässyt avaimellaan sisälle asuntoon.

Mieheltä on velottu käräjäoikeudessa myös maksamattomia luottokorttisaatavia. Tuomiot ovat lainvoimaisia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut