Liivijengeihin kuuluvat vangit järjestelivät vankilavirkailijoiden palkkamurhia Suomessa, mutta viranomaiset keskeyttivät suunnitelmat – ”Vankiaines on koventunut huomattavasti” - Rikos - Aamulehti

Liivijengeihin kuuluvat vangit järjestelivät vankilavirkailijoiden palkkamurhia Suomessa, mutta viranomaiset keskeyttivät suunnitelmat – ”Vankiaines on koventunut huomattavasti”

Vankilavirkailijoiden liitto keräsi vankiloilta Lännen Median pyynnöstä esimerkkejä tapauksista, joissa vangit ovat kohdistaneet vankilatyöntekijöihin painostusta, uhkailua tai väkivaltaa. Liiton mukaan ani harva vakavimmistakaan tilanteista on viety oikeuteen. Liitto on huolissaan vankien kanssa työskentelevien turvallisuudesta ja oikeusturvasta.

Vankilavirkailijoiden liiton puheenjohtaja ja pääluottamusmies Antti Santamäki toivoo, että Rikosseuraamuslaitos puuttuisi vankilatyöntekijöiden heikkenevään turvallisuustilanteeseen.

12.5.2019 6:00

Helsinki

Rikollisjengeihin kytkeytyvät vangit ovat järjestelleet parin vuoden sisällä ainakin kaksi kertaa vankilavirkailijan palkkamurhaa Suomessa. Kummallakin kerralla viranomaiset keskeyttivät suunnitelman, eikä henkirikosta tapahtunut.

Tiedossa on myös kolmas vanhempi tapaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos