Suomen kovimman vankilan vartijoilla on nyt vakava viesti: ”Turvallisuudestamme ei välitetä” – Näin liivijengit pahoinpitelevät raa’asti vankilan henkilökuntaa - Rikos - Aamulehti

Suomen kovimman vankilan vartijoilla on nyt vakava viesti: ”Turvallisuudestamme ei välitetä” – Näin liivijengit pahoinpitelevät raa’asti vankilan henkilökuntaa

Vajaan puolentoista vuoden aikana 17 vanginvartijaa on joutunut sellaisten pahoinpitelyjen kohteeksi, joissa tekoihin kytkeytyy järjestäytynyt rikollisuus. Riihimäen vankilan vartijoista uhreiksi on joutunut lähes joka kymmenes. Vartijat esittävät vakavia väitteitä Rikosseuraamuslaitoksen toiminnasta. Vartijoiden mielestä ammattirikolliset vain nauravat yrityksille kuntouttaa vankeja.

Moni Riihimäen vankilan vartija kokee, ettei työnantaja välitä heidän turvallisuudestaan, terveydestään ja hengestään. Osa puhuu vankilan ja osa myös Rikosseuraamuslaitoksen johdosta.

3.10.2020 7:00

Vuoden ja kolmen kuukauden aikana 17 vanginvartijaa on joutunut väkivallan kohteeksi Suomessa. Viimeisin hyökkäys tapahtui tiistaina.

Kahdeksan väkivallan kohteeksi joutuneista vartijoista työskentelee Suomen kovimmassa vankilassa Riihimäellä.

Lännen Median tietojen mukaan kaikkiin näihin pahoinpitelyihin kytkeytyy järjestäytynyt rikollisuus, tarkemmin liivijengit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut