Oulun laajasta seksuaalirikoskokonaisuudesta ensimmäinen tuomio: 21-vuotias mies sai neljä vuotta vankeutta 13-vuotiaan raiskauksesta - Rikos - Aamulehti

Oulun laajasta seksuaalirikoskokonaisuudesta ensimmäinen tuomio: 21-vuotias mies sai neljä vuotta vankeutta 13-vuotiaan raiskauksesta

9.5.2019 13:12 | Päivitetty 9.5.2019 13:59

Oulun käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1998 syntyneen Rahmani Gheibalin neljän vuoden vankeuteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Tuomittu löysi uhrinsa sosiaalisen median kautta ja piti tähän yhteyttä muun muassa Whatsappissa ja Instagramissa. Hän oli uhriin sukupuoliyhteydessä ja lisäksi löi tyttöä kasvoihin.

Tuomittu määrättiin korvaamaan alaikäiselle uhrille yhteensä 22 000 euroa.

Tuomittu tuli Afganistanista Suomeen turvapaikanhakijana.

Kyseessä on ensimmäinen tuomio laajassa, 13-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneessa seksuaalirikoskokonaisuudessa, jossa epäiltyinä on kaikkiaan kahdeksan miestä. Tapaukset, joissa syyttäjä nostaa syytteen, käsitellään oikeudessa yksi kerrallaan.

Keskiviikkoon mennessä käräjäoikeudessa oli nostettu syyte kolmesta tapauksesta ja syyttäjä kertoi, että neljännen tapauksen syyteharkinta on loppumetreillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut