Poliisi vahvistaa: Haagan puukottaja oli pahoinpidellyt ja uhannut ex-puolisoaan jo aiemmin - Rikos - Aamulehti

Poliisi vahvistaa: Haagan puukottaja oli pahoinpidellyt ja uhannut ex-puolisoaan jo aiemmin

Puukotukset tapahtuivat sunnuntaina Helsingin Santavuorentiellä sijaitsevan talon edustalla.

5.3.2019 16:01 | Päivitetty 5.3.2019 16:06

Helsingin Haagan sunnuntaisesta perhepuukotuksesta epäilty Hayder Abduljabbar Al-Hmedavi oli käyttäytynyt uhkaavasti ex-puolisoaan kohtaan jo ennen viikonlopun veritekoa.

Al-Hmedavi puukotti pyhänä ex-puolisoaan ja tämän ystävää. Samalla mies pahoinpiteli törkeästi parin kolmea yhteistä lasta. Tapausta tutkitaan muun muassa murhan yrityksenä.

Apulaispoliisipäällikkö Kimmo Markkula Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta vahvistaa Iltalehdelle, että Al-Hmedavista on kirjattu ilmoitus laittomasta uhkauksesta viime marraskuun 22. päivänä. Asian tutkinta on kesken.

–Kyse on suusanallisesta uhkailusta. Toinen osapuoli on ex-puoliso, Markkula kertoo.

Iltalehden aiempien tietojen mukaan kyse on tappouhkauksesta, jossa on viitteitä kunniamurhan suunnittelusta. Vain reilut kolme kuukautta uhkauksen jälkeen Al-Hmedavi iski ex-puolisoaan keittiöveitsellä.

Pahoinpitelyilmoitus

Markkula kertoo, että epäillystä on kirjattu ilmoitus myös hänen ex-puolisonsa pahoinpitelystä. Pahoinpitely tapahtui Karjaalla 2.2.2018.

Apulaispoliisipäällikkö ei kuitenkaan kommentoi tapausta tarkemmin, koska asia on siirtynyt viime toukokuussa syyteharkintaan.

Al-Hmedavi on edelleen vapaalla jalalla. Poliisilla ei ole tiedossa, onko mies vielä Suomessa vai ehtinyt pakenemaan ulkomaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut