Oulun seksuaalirikoksista epäilty mies vangittiin – Kiistää tehneensä väärin - Rikos - Aamulehti

Oulun seksuaalirikoksista epäilty mies vangittiin – Rikosnimikkeinä muun muassa törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

25.1.2019 13:09

Saksan Frankfurtista torstaina Suomeen tuotu mies istui oikeuden eteen perjantaina aamulla.

Vuonna 1993 syntynyttä ulkomaalaistaustaista miestä epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Hänet vangittiin oikeuden päätöksellä teoista, joiden epäilty tekoaika on 1. kesäkuuta – 29. lokakuuta 2018. Tekopaikka on Oulu kaikissa epäilyissä.

Mies on aiemmin vangittu poissaolevana ja kyseessä oli vangitsemisen uudelleenkäsittely.

Mies oli käräjäoikeuden istunnossa läsnä videon välityksellä Raahesta. Toisena osapuolena oli rikoskomisario Eveliina Karjalainen, joka vaati Saksaan paennutta miestä vangittavana pidettäväksi.

Media päästettiin sisään salaisen istunnon aluksi. Mies viestitti arabian kielen tulkin välityksellä, että häntä ei saa kuvata, koska hän ei ole tehnyt mitään väärää, ja häntä epäillään rikoksista väärin perustein.

Nyt oikeuteen tuotu mies oli sama, josta poliisi julkaisi joulukuun alkupuolella nimen ja kuvan tämän paettua Saksaan.

Saksan poliisin huostassa ollut epäilty mies oli ehditty vapauttaa kertaalleen ennen tämän siirtoa Suomeen. Poliisin tiedotteen mukaan kyse oli ”maiden viranomaisten välisestä tiedon katkoksesta."

Käräjäoikeudessa käsitellään perjantaina kahta muutakin vangitsemisen uudelleen käsittelyä liittyen Oulun seksuaalirikosvyyhtiin.

Tapauksen käsittely käräjäoikeudessa kesti reilut pari tuntia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut