Tapon yritys ja törkeä pahoinpitely uutenavuotena Hervannassa – epäillyllä raju rikostausta - Rikos - Aamulehti

Poliisi epäilee: Mies yritti tappaa toisen miehen Hervannassa uutenavuotena ja pahoinpiteli törkeästi naista – Uhri on vakavasti loukkaantunut ja epäillyllä raju rikostausta

3.1.2019 15:18 | Päivitetty 4.1.2019 10:56

Poliisi aikoo esittää vangittavaksi vuonna 1980 syntynyttä miestä epäiltynä tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä, jotka tapahtuivat uudenvuodenaattona Hervannassa.

Poliisi sai ilmoituksen yksityisasunnossa tapahtuneesta väkivaltarikoksesta 31. joulukuuta kello 14.33. Sähkökadun ja Teekkarinkadun risteyksessä sijaitsevasta asunnosta löydettiin loukkaantuneet, vuonna 1961 syntynyt mies sekä vuonna 1980 syntynyt nainen. Pian tämän jälkeen julkiselta paikalta Hervannasta otettiin kiinni vuonna 1980 syntynyt mies teosta epäiltynä. Uhrit vietiin sairaalahoitoon.

Poliisi aikoo esittää epäiltyä vangittavaksi. Asiaa on tarkoitus käsitellä perjantaina kello 10.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemi kertoo, että miespuolinen uhri on yhä sairaalahoidossa eikä häntä ole pystytty kuulemaan.

Poliisi epäilee, että vuonna 1980 syntynyt mies yritti tappaa vanhemman miehen. Naisen osalta miestä epäillään törkeästä pahoinpitelystä. Kaikki osapuolet tuntevat toisensa.

Kallioniemi ei tässä vaiheessa tutkintaa kerro motiivista tai tekotavasta.

Raju rikostausta Turussa

Rikoksesta epäilty mies on ainakin jonkin aikaa oleillut Tampereella, mutta Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomiopiiristä hänellä ei ole aiempia rikostuomioita.

Sen sijaan hänet on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa lukuisista rikoksista, joista vakavimmat ovat törkeä raiskaus, kaksi törkeää pahoinpitelyä ja ryöstö. Mies on aiemmin asunut vuosia Turun seudulla ja Satakunnassa.

Tuomio törkeästä raiskauksesta annettiin vuonna 2012. Mies oli yhdessä toisen miehen kanssa raiskannut 26-vuotiaan helsinkiläisnaisen yksityisasunnossa Turun seudulla. Mies tuomittiin teosta vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hänet on myös tuomittu törkeän kiristyksen yrityksestä. Teon yhteydessä vuonna 2011 hän pahoinpiteli 15-vuotiasta poikaa.

Päivitys 3.1.2019 klo 16.00: Juttuun lisätty tietoa ja päivitetty toinen rikosnimike sen jälkeen, kun tutkinnanjohtaja saatiin kiinni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut