Raiskaustuomion saanut toimittaja on syytteessä myös toisesta seksuaalirikoksesta – tuomio annetaan tänään - Rikos - Aamulehti

Raiskaustuomion saanut toimittaja on syytteessä myös toisesta seksuaalirikoksesta – tuomio annetaan tänään

Helsingin käräjäoikeus.

7.11.2018 12:16 | Päivitetty 7.11.2018 14:07

Tänään raiskaustuomion Helsingin hovioikeudesta saanut palkittu toimittaja on syytteessä myös toisesta seksuaalirikoksesta. Tuomio asiassa annetaan tänään kello 14.00 Helsingin käräjäoikeudessa.

Aamulehden tietojen mukaan epäilty rikos on tapahtunut kesällä 2016.

Keskiviikkoaamuna Helsingin hovioikeus vahvisti samalle toimittajalle annetun tuomion raiskauksesta. Mies oli syyskuussa 2015 tuppautunut naisen luokse Espoossa ja raiskannut tämän väkivaltaisesti. Espoon käräjäoikeus antoi asiassa tuomion kesällä 2017 ja Helsingin hovioikeus vahvisti sen tänään.

Nyt vuonna 1977 syntynyttä toimittajaa syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Asiassa ovat tässä vaiheessa julkisia vain diaaritiedot.

Rikosnimike pakottaminen seksuaaliseen tekoon on rikos, jossa henkilö väkivallalla, uhkauksella tai tiedotonta tai avutonta tilaa hyväksikäyttämällä pakottaa toisen seksuaaliseen tekoon, jota ei määritellä raiskaukseksi. Teon rangaistusmaksimi on kolme vuotta vankeutta.

Jutun asiakirjat ovat salaisia, joten tiedossa ei ole, miten vastaaja on vastannut syytteeseen.

Aamulehti uutisoi tuomiosta, kun se annetaan.

Korjaus 7.11.2018 klo 12.50: Jutussa korjattu vuonna 2015 tapahtuneen raiskauksen tekoaika.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut