Saksien kanssa riehunut mies: Esitutkinta neljästä tapon yrityksestä - Rikos - Aamulehti

Saksien kanssa riehunut mies tunkeutui ikkunan läpi asuntoon – esitutkinnassa on nyt neljä tapon yritystä

5.11.2018 11:01

Sunnuntaina Raumalla saksien kanssa riehunut ja neljää ihmistä uhannut paikkakuntalainen mies siirretään maanantaipäivän kuluessa sairaalahoidosta poliisivankilaan. Syy 19-vuotiaan miehen väkivallantekoihin on vielä avoin.

Rikoskomisario Hanna Lindblad Rauman poliisista kertoo, ettei miestä ole päästy vielä puhuttamaan. Tutkinta etenee, kun epäilty saadaan pidätetyksi ja vankilaan. Epäiltyjen rikosten vakavuuden vuoksi todennäköistä on vangitseminen lähipäivinä.

Esitutkinnassa on Lindbladin mukaan neljä tapon yritystä sekä törkeä kotirauhan rikkominen. Raumalaismies uhkasi saksilla neljää henkilöä. Heidän puhuttamisensa sunnuntain tapahtumista on vielä kesken.

Ensi-isku venelaiturilla

Raumalaismies hyökkäsi saksilla varustautuneena sunnuntaiaamuna kello seitsemän jälkeen ensiksi Syväraumanlahdella venelaiturilla miehen kimppuun. Mies sai torjuttua iskut ja onnistui pakenemaan uhkaajaansa. Miehelle ei aiheutunut päällekäynnistä vammoja.

Syväraumanlahdelta raumalaismies jatkoi matkaansa Syväraumankatua keskustan suuntaan. Syväraumankadulla sijaitsevan talon pihalla oli kaksi miestä ulkosalla tupakalla. Saksimies hyökkäsi heidän kimppuunsa ja uhkasi heitä tappamisella.

Tunkeutui asuntoon ikkunan läpi

Miehet pakenivat sisälle asuntoon ja saivat perässään oven suljettua. Saksilla varustautunut uhkaaja oli rikkonut asunnon ikkunan ja tunkeutunut sisälle. Sisällä asunnossa mies oli jatkanut kolmen ihmisen uhkaamista tappamisella.

Onnistuivat väistämään hyökkääjän iskuta ja selviytyivät ilman fyysisiä vammoja.

Paikalle rientänyt poliisipartio sai miehen taltutettua sähkölamauttimella. Kiinniotossa miehen epäillään syyllistyneen virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: