Tampereen Slicemonger-pizzeria sulkee ovensa juhannuksena – ”Kaleva saattoi olla vähän liian lähiö tällaiselle paikalle”

Vain alle vuoden Sammonkadulla Kalevassa toiminut New York -tyylinen pizzaravintola lopettaa toimintansa. Yrittäjä Jukka Salmisen mukaan lopetuspäätöksen takana on monta syytä.

Slicemonger-ravintola lopettaa toimintansa Tampereen Kalevassa. Brändin takaa löytyvä yrittäjä Jukka Salminen kuitenkin pyörittää pizzoja myös jatkossa.

Aamulehti

Tampereen Sammonkadulla sijaitseva pizzaravintola Slicemonger Kaleva lopettaa toimintansa. Ravintola sulkeutuu 23. kesäkuuta 2023.

Slicemonger-brändin takana oleva yrittäjä, ruokakirjailijana ja Ooni-pizzauuneistakin tunnettu Jukka Salminen kertoo, että lopetuspäätöksen takana on monta syytä. Yhtenä niistä on yleinen taloudellinen tilanne.

”Tilanne on hankala monelle yrittäjälle. Ihmisten ostovoima heikkenee ja ravintolaruoka on yksi asioista, joita jätetään pois. Ravintolan pitäminen vaatii aika syviä taskuja”, Salminen sanoo.

”Väkeä meillä kävi kyllä ihan mukavasti, mutta ravintolaa ei saatu toimimaan kuten olisi haluttu.”

Salmisen mukaan ravintolan menestykseen saattoi vaikuttaa myös sen tavallisesta poikkeava konsepti: kyseessä ei ollut ”peruspizzeria” vaan ”vähän baari ja vähän pizzapaikka”. Oliko sijainnilla vaikutusta, eivätkö asiakkaat löytäneet Kalevaan?

”Kaleva saattoi olla vähän liian lähiö tällaiselle paikalle. Sammonkatu olisi ehkä kaivannut vielä muutaman piristysruiskeen lisää, jotta väki olisi valunut keskustasta sinne”, Salminen sanoo.

Paljon töitä

Jukka Salminen kertoo olevansa pettynyt siihen, että ravintola joutuu sulkemaan ovensa. Slicemonger kuitenkin jatkaa eri muodoissa: kesällä luvassa on erilaisia pop upeja ja pizzapaloja tarjotaan esimerkiksi Pyynikillä järjestettävällä Festivaali -festivaalilla.

”Olen tosi pettynyt, etten saanut hommaa toimimaan. Vuosi tuli tehtyä paljon töitä, mutta yrittäjän täytyy myös tarvittaessa osata vetää peli poikki. Tälle vuodelle mottoni on tehdä kivoja juttuja kivojen ihmisten kanssa”, Salminen toteaa.

Slicemonger -ravintola tarjoaa New York -tyylisiä pizzapaloja suoraan tiskistä myytynä. Slicemonger Kaleva avautui syyskuussa 2022 eli se ehti toimia vain alle vuoden.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut