Yökerho Ruma oli sukupolvikokemus – Selvitimme, mistä legendaarisen tamperelaisbaarin suosio johtui, ja millainen on uusi Ruma

Ruma ei ollut pelkkä yökerho, vaan yöelämän sulatusuuni, joka kokosi rokkarit ja kiekkomiljonäärit samalle tanssilattialle. Lähdimme selvittämään, mikä teki tyylikkään mauttomasta baarista ilmiön, ja tutustuimme Hämeenkadun uuteen Rumaan.

Mikko Lahtonen halusi perustaa yökerhon, jonka sisustus olisi niin överi, ettei sellaista ollut missään muualla. Syntyi Ruma, jossa tiivistyi 2000-luvun alun räävitön henki.

Vauvojen potista tarjoiltuja drinkkejä, katosta roikkuvia rintaliivejä ja lasinsirujen peittämä tanssilattia. Sitä reunustava, osittain pimeäksi palanut valonauha ja The Killersin tahtiin pomppivat millenniaalit.

Jos 2000-luvun alun nuorisokulttuuri pakattaisiin aikakapseliin, kapseli olisi yökerho Ruma. Amerikkalaiset ja brittimediat luonnehtivat vuosituhannen alun henkeä termillä indie sleaze. Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa vaihtoehtoista törkyä, ja siitä Ruman lumossa oli kyse.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut