Legendaarinen tamperelaispubi sulki ovensa remontin ajaksi

Vuodesta 1969 toiminut Hovipoika kuuluu kaupungin vanhimpiin.

Pub Hovipoika on toiminut Keskustorin laidalla vuodesta 2016.

19.3. 20:14 | Päivitetty 19.3. 20:18

Aamulehti

Vuodesta 1969 samalla nimellä toiminut Pub Hovipoika sulki sunnuntaina ovensa lähes kolmeksi viikoksi. Hovipoika sijaitsee niin sanotussa Selinin talossa osoitteessa Keskustori 5.

Pubi on kokonaan kiinni 20.3.–4.4. välisen ajan. Syynä on remontti.

Ulkoasua raikastetaan ja uudistetaan, ja sisälle tulee uudet kalusteet,” kertoo Pirkanmaan osuuskaupan pubien ryhmäpäällikkö Marko Lehtinen.

Remontin suunnittelee Tampereella toimiva sisustus- ja tilasuunnittelutoimisto Tilako, joka on suunnitellut useita yritystiloja sekä Tampereella että Helsingissä.

Marko Lehtisen mukaan Hovipojan henkilökunta on pitkäaikaista. Tuttu henkilökunta jatkaa ravintolassa myös uudistuksen jälkeen. Sen sijaan ohjelmistoon tehdään sen verran muutoksia, että jatkossa karaokeiltoja keskitetään enemmän vieressä olevaan Las Palmasiin, ja Hovipoikaan tuodaan tilalle pubivisoja.

Yhteisiä terassikauden avajaisia Hovipoika ja naapuriravintola Las Palmas viettävät 19. toukokuuta. Myös Las Palmas kuuluu Pirkanmaan osuuskaupan ravintoloihin. Vastaavia karaokeravintoloita toimii Tampereen lisäksi Joensuussa, Lappeenrannassa, Mikkelissä ja Lahdessa. Las Palmasissa karaokea lauletaan joka päivä.

”Uskon, että vanha asiakaskunta ottaa uudistuksen ja ilmeen kirkastuksen hyvin vastaan. Hovipojassa käy hyvin monipuolisesti väkeä: viikolla varttuneempaa väkeä ja viikonloppuisin nuorempaa, aivan opiskelijoista eläkeläisiin asti.”

Aloitus Tuotannon talossa

Hovipoika kuuluu pitkäikäisimpiin tamperelaispubeihin. Sen paikka on tosin muutamaan kertaan vaihtunut. Alun perin Hovipoika avattiin vuonna 1969 Birger Federleyn suunnittelemaan Tuotannon taloon, joka sijaitsee Hämeenkadun länsipäässä osoitteessa Hämeenkatu 26.

Vuonna 2011 pubi siirtyi alkuperäiseltä paikaltaan Tampereen Teatterin rakennukseen, ravintola Tillikan viereen, jossa se ehti toimia muutaman vuoden. Vuonna 2016 Hovipoika siirtyi nykyiselle paikalleen Keskustorin laidalle.

Pirkanmaan osuuskaupan mukaan Hovipojan konsepti on kestänyt hyvin aikaa, ja uudistus tehdään perinteitä kunnioittaen.

Marko Lehtisen mukaan elämä Tampereen pubeissa on alkanut koronan jälkeen palautumaan niin, että asiakkaita käy yhä enemmän ja enemmän. Tampereen ravintolaelämää vilkastuttavat myös kotimaiset turisteja.

”Inflaatio ja hinnannousu näkyvät tietenkin kaikkialla. Meillä tuopin hintaa ei ole nostettu, eikä toistaiseksi olla nostamassa,” Lehtinen kertoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut