Tampereen paraatipaikalla kolme vuotta suljettuna ollut ravintola avataan uudelleen – tyyliin on tulossa korona-ajan jälkeen uutta rosoa

Kehitysjohtaja lupaa, että syömään pääsee jatkossa, vaikka pöytävarausta ei olisi. Ruokalistan ruoat eivät pysy pitkään samoina.

Ravintolatila Hämeenkatu 7:ssä ehti olla pitkään tyhjillään. Platen tyyli oli aiemmin askeettinen ja skandinaavinen, nyt luvassa on rosoisempaa kodikkuutta. Tältä Platessa näytti huhtikuussa 2019.

14.3. 12:33

Aamulehti

Kolme vuotta suljettuna ollut ravintola Plate tekee huhtikuun alussa paluun Tampereen Hämeenkadulle. ”Keittiömestaria ei vielä ole valittu, mutta salin puolelle on jo palkattu viisi henkilöä aivan eri puolilta Suomea”, kertoo TamRavin tuore kehitysjohtaja Kalle Airila. ”Tässäkin näkyy Tampereen vetovoima.”

Airila on työskennellyt uudessa kehitystehtävässään nyt kuukauden ja keskittyy ensimmäisenä Platen avaamiseen. Hän on yrittäjä Jussi Airilan poika. Aiemmin hän työskenteli padelhallin päällikkönä Nokialla.

Ilman varausta

Vuoden ennen koronasulkua auki olleen Platen aiempi tyyli oli skandinaavinen, jopa hieman askeettinen. Nyt konseptiin on lisätty rosoa ja kodikkuutta. Tavoitteena on löytää asiakkaiksi erityisesti nuoria aikuisia. ”Jätämme esimerkiksi aina muutamia pöytiä varausten ulkopuolelle, joten suoraan ovelle voi tulla ja vaikka odottamalla saada pöydän”, Airila sanoo.

Lue lisää: Tampereen uusin ravintolatulokas yllättää – Välimereltä ja Kaakkois-Aasiasta vaikutteensa ottava ruoka toimii, mutta palvelu ei

Plateen voi mennä joko pelkälle drinkille tai syömään. Ruoka halutaan pitää konstailettomana, mutta pelkälle hampurilaislinjalle ei Airilan mukaan olla menossa. ”Keittiömestari tekee sitten lopullisen päätöksen, mutta luvassa on eurooppalaista ruokaa vähän aikaa voimassa olevilla ruokalistoilla. Emme lyö puoleksi vuodeksi samaa listaa lukkoon.”

TamRav oy on vuonna 2017 perustettu ravintola-alan yritys. Yhtiön ravintoloihin kuuluvat Ravintola Tampella, sporttibaari Broor ja ravintola Plate. ”Syy Platen pitkään kiinnioloon oli korona. Sen jälkeen Broor ja Tampella veivät ensin huomion.” Seuraavaksi vuorossa on Plate.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut