Ravintola C sai vihdoin uudet omistajat – ”Sijainti oli erittäin merkittävässä roolissa”

Ravintola C muuttuu rennoksi Bistro C:ksi. Jääkö arvostetusta ravintolasta muuta jäljelle kuin kirjain?

Tässä he ovat: ravintola C:n koko osakekannan uudet omistajat Mia Välimäki (vas.) ja Sari Sorri. Kuva on otettu ravintola C:ssä, missä alkaa nyt ensimmäisenä remonttihommat.

18.1. 14:00

Aamulehti

Tampereen kaikkien aikojen arvostetuimpiin lukeutuva ravintola C on myyty. Kauppakirjat allekirjoitettiin keskiviikkona 18. tammikuuta. Ostajia ovat Sari Sorri ja Mia Välimäki.

Sorri on tuttu tamperelaisista à la carte -ravintoloistaan Sasorista ja Sorellasta. Välimäellä ei ole aiempaa ravintola-alan kokemusta. Hans Välimäelle hän ei ole sukua.

”Mia Välimäki on hyvä ystäväni. On ollut puhetta, että olisi kiva laittaa yhteinen bisnes pystyyn, ja samalla minä saisin yhtiökumppanin. Olen nyt seitsemän vuotta pyörittänyt yksin ravintoloitani”, Sorri sanoo Aamulehdelle.

Välimäki on ollut miehensä yrityksessä henkilöstöpäällikkönä ja tuo Sorrin kaipaamaa hallinnollista näkemystä yritykseen.

Tausta

Mistä kyse?

Mikä: Ravintola C etsi uutta yrittäjää viime maaliskuusta lähtien. Silloin ravintolan osaomistajana ja keittiömestarina toiminut Ilkka Isotalo kertoi, että ravintolasta luopumisen taustalla ovat terveydelliset syyt. Toinen omistaja oli Christina Suominen.

Meriitit: Ravintola C sai 14 toimintavuotensa aikana lukuisia tunnustuksia. Gastronominen seura nosti sen vuoden ravintolaksi jo 2011, ja menestystä tuli myös muun muassa Suomen 50 parasta ravintolaa -listauksessa sekä pohjoismaisessa 360eatguide-julkaisussa. Aamulehden arvioissa ravintola sai toistuvasti täydet viisi tähteä, viimeksi lokakuussa 2021.

Historia: Suominen ja Isotalo ostivat ravintolansa taustayhtiön Rosticceria Perla oy:n kesällä 2008. Aiemmin samalla paikalla italialaista ravintolaa pitivät vuosien ajan nyt jo eläköityneet Kaija ja Carlo Algeri.

Mitä C:stä jää?

Ravintola C:n liikeidea muuttuu huomattavasti.

”Haluamme tehdä siitä myös ihan erilaisen kuin Sasor ja Sorella ovat. Tuomme Tampereelle uutta, fiinimpää bistro-kulttuuria. C:hen voi tulla syömään yhden, kaksi, kolme pientä annosta ja juomaan hyviä viinejä tai muita juomia”, Sorri kertoo.

Nimeksi tuleekin ytimekkäästi Bistro C. Mitä muuta kuin kirjain C:stä sitten säilyy?

”C:n nimeä ja logoa haluamme käyttää jatkossakin. Se, mikä myös säilyy, on kotimaisuus, lähituotteet ja viinit. Ja kuuluisa ruisleipäjuuri. Näen, että se on sellainen perintö, mikä C:n historiasta jää elämään asiakkaille.”

Miksi juuri fine dining -ravintolana tunnetusta C:stä tehdään näistä kolmesta ravintolastasi se rennoin?

”Haluamme muuttaa liikeideaa tarpeeksi. Uskomme, että tällaista Tampere kaipaa. Haluamme tuoda jotain vähän erilaista.”

Ravintolakolmio areenan eteen

Sari Sorrin ensimmäinen ravintola, vuonna 2016 perustettu Sasor, on Yliopistonkadulla ja kesäkuussa 2020 avattu Sorella Vuolteenkadulla. C sijoittuu siihen välille niin, että ravintolat muodostavat mukavan kolmion suoraan Nokia-areenan eteen. Onko tämä sattumaa?

”Kyllä sijainti oli erittäin merkittävässä roolissa C:n kaupassa.”

Lue lisää: Tampereen uusin välimerellinen ravintola tarjoaa 1920-luvun punatiilitalossa tyyliä ja voimakkaita makuja: ”Tälle ravintolalle on helppo ennustaa menestystä”

Henkilökunnan rekrytointi alkaa nyt. Sorri on aiemmin saanut olla tyytyväinen työvoiman saatavuuteen, joten hän on toiveikas, että kiinnostusta löytyy nytkin. Helsinkiläisissä ravintoloissa törmää usein siihen, ettei palvelua saa enää lainkaan suomen kielellä.

”Kieli on suomalaisille vielä pieni kynnyskysymys, ja näen sen niin, että tamperelaiset haluavat saada palvelua suomeksi. Pidän sitä itsekin tärkeänä eli se on rekrytoinnissa myös vaatimuksena.”

Nyt C:n tiloja remontoidaan. Kalustus laitetaan omannäköiseksi. ”Useampi kuukausi menee ennen kuin saamme ravintolan auki. Ihan varmasti olemme auki ennen jääkiekon MM-kisojen alkua, mutta toivottavasti jo hyvissä ajoin ennen sitä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut