Tampereen vanhin ruokaravintola remontoidaan

Tampereen Kalevassa sijaitsevan Coussiccan remontti alkoi tammikuun alussa.

Remontissa uusitaan vuonna 1970 perustetun ravintolan keittiö, ilmastointi ja vessat. Myös 40-paikkaisen ravintolasalin pinnat remontoidaan.

12.1. 20:02

Aamulehti

Kun ravintoloitsija Markus Rajala lupaa leveällä eteläpohjalaismurteella johtamansa ravintolan hengen säilyvän remontissa, kuulostaa se vakuuttavalta. Asiakkaat ovat toivoneet yksityiskohtien säilyttämistä hartaasti.

”Tulemme jatkossakin olemaan tuttu turvallinen Coussicca”, Rajala sanoo. ”Emme lähde joka paikkaan vetämään valkoisia pintoja, vaan ravintola säilyy hieman hämyisenä ja lämminhenkisenä.”

Remontin jälkeen asiakkaan silmä tavoittaa Rajalan mukaan tuttua puupintaa ja katon vanhat kynttilälyhdyt.

Remontissa uusitaan jo vuonna 1970 perustetun ravintolan keittiö, ilmastointi ja vessat. Myös 40-paikkaisen ravintolasalin pinnat remontoidaan.

”Ilmastointi on suuri juttu. Se vaikuttaa asiakasviihtyvyyteenkin. Kovilla pakkasilla ravintola on ollut kylmä ja kesällä kuuma”, Rajala sanoo.

Remontti on ollut tiedossa vuosia, sillä se on jatkoa taloyhtiössä aiemmin tehtyyn putkiremonttiin. ”Olisi ollut parempi, että remontti olisi ollut koronakeväänä, mutta näin asiat välillä menevät”, Rajala sanoo.

Ravintola on tarkoitus avata remontoituna 3. päivänä huhtikuuta.

Pitkältä ajalta tuttu

Jurvasta alunperin kotoisin olevan Rajala on toiminut Coussiccan omistavan yhtiön toimitusjohtajana elokuusta lähtien. Ravintola on hänelle hyvin tuttu, sillä hän tuli sinne töihin 20 vuotta sitten.

"Olen ollut keittiön puolella vuoropäällikkönä pitkän tovin. Ihan tuttua juttua tämä on”, kertoo pian 42 vuotta täyttävä Rajala. ”Tuntui luonnolliselta jatkaa toimintaa yrittäjänä ja taaten, että ravintola Coussicca pysyy edelleen yksityisenä ravintolana."

Maaliskuun lopussa 2022 päättyneen yhtiön edellisen tilikauden luvut kertoivat vakaasta tilanteesta: liikevaihto 1,04 miljoonaa, tulos 168 000 euroa ja liikevoittoprosentti 19,3. Yhtiö sai koronatukea.

Rajala sanoo, että sekä maaliskuun lopussa päättyvällä tilikaudella että huhtikuun alusta alkavalla uudella tilikaudella on energia- ja muiden kulujen nousun tuomat haasteet. Hän uskoo, että ravintolan toimivaksi havaittu linja auttaa selättämään ongelmia. ”Liha pysyy suomalaisena, vaikka sitä saisi halvemmalla jostain muualta, eikä annoksia aleta pienentää.”

Rajalan mukaan listalla muistetaan myös kala-, kana-, kasvis- ja vegaaniruokia syöviä. ”Kysyntä on lisääntynyt ja siihen on vastattu.”

Lue lisää: Tamperelaisravintola Teerenpelissä aloittaa perjantaina uusi musiikkiklubi – Esiintyjiä oli jonoksi asti

Lue lisää: Kolme naista perusti ravintolan Sastamalan keskustaan – eivät arvanneet, millainen taival heillä on edessään

Lue lisää: Maailman parhaaksi ravintolaksi useasti valittu Noma sulkee ovensa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut