Tampereelle avataan uusi rokkibaari perjantaina, taustalla tutut kasvot musiikkielämästä – Lavalle nousee avajaisissa legendaarinen punkbändi

Yrittäjäkaksikkoa ei hämmennä se, että alueelle on vireillä asemakaavamuutos, joka purattaisi rakennuksen.

Rokkibaarin Tampereella perjantaina avaavat Jani Wilund (vas.) ja Mikko Lahtonen asettuivat valokuvaan remontissa valmiiksi saadun seinän eteen maanantaina 24. lokakuuta.

25.10. 8:00

Aamulehti

Tammerkosken länsipuolelle avataan perjantaina Tampereen keskustassa uusi rokkibaari nimeltään Hönö. Baaria remontoidaan parhaillaan myös keikkapaikaksi ikkunoita peittävien vaaleanruskeiden paperien takana.

”Tämä seinä on valmis”, yrittäjä Mikko Lahtonen, 46, osoittaa kädellään yhtä seinistä.

Baarin yrittäjäkumppani Jani Wilund, 42, myötäilee ajatusta, että paikka on muutaman päivän päästä valmis avajaisia varten.

Ketkä?

Mikko Lahtonen ja Jani Wilund

Yrittäjät Tampereen keskustaan 28. lokakuuta 2022 avattavassa elävän rock-musiikin Hönö-baarissa.

Lahtonen toimii ravintola-alan yrittäjänä Tampereella, muusikko.

Wilund asuu Helsingissä, manageri, tuottaja muusikko.

Lahtonen ja Wilund ovat tuttuja kasvoja Tampereen ravintola- ja musiikkielämästä 20 vuoden ajalta. Molemmat keikkailevat säännöllisesti. ”Meillä oli kaksi viikkoa sitten yhteinen keikka”, Wilund kertoo.

Ravintolakokkinakin aiemmin toiminut Wilund asuu Helsingissä, ja on tehnyt töitä managerina, tuottajana ja muusikkona.

Hönön yrittäjä Jani Wilund keikkailee itsekin. Hän uskoo, että uudelle elävän musiikin rokkibaarille on Tampereella sijansa.

Yrittäjä Mikko Lahtonen on ollut avaamassa mittavan määrän ravintoloita Tampereelle. Myös hän kiertää keikoilla.

Lahtosen Olympiakortteli on ottanut paikkansa Satakunnankadun varresta ruoka- ja keikkapaikkana. Hän on yhtiökumppanina myös esimerkiksi Tampereen rautatieaseman kylkeen avatussa Aseman kahvilassa ja viime kesänä palan Berliiniä tänne tuoneessa Aaltone-kesäterassissa.

Lue lisää: Tammelaan on avattu terassi, josta puhutaan Berliinissä asti – Tamperelaisbaarin nimeen kätkeytyy tärkeä viesti

Aiemmin Puutarhakatu 21:n katutason tiloissa toimi Club Twenty One.

”Kolmisen viikkoa sitten tilaa tarjottiin meille. Pääsimme yksimielisyyteen asioissa, ja koimme, että live-musalle rock-tyylisessä paikassa olisi kysyntää tässä kaupungissa”, Lahtonen sanoo. ”Live-musaa löytyy, mutta ei varsinaisesti rokkibaaria.”

Kaikessa kiireessä Wilund muistaa kertoa myös baarin nimen Hönö, joka viittaa Tampereen murteen sanaan humalatilasta ja sen saavuttamisesta.

Lavaa suurennetaan

Voiko paikkaa verrata johonkin aiempaan Tampereella? ”Osastoon Jack The Rooster ja vanha Henkka musaltaan ja ilmapiiriltään”, Lahtonen vastaa.

Lue lisää: Legendaarisen tamperelaisbaarin taustajoukot perustavat uuden ravintolan Jack The Roosterin tilalle – soiko myös koskenrannassa pian supersuosittu karaoke?

Baarissa on 200 asiakaspaikkaa. ”Musiikki tulee olemaan rokkiin päin kallellaan olevaa laidasta laitaan”, Wilund kertoo.

Esimerkiksi perjantaina paikassa esiintyy paluun tehnyt 1990-luvun punkbändi Juustopäät.

Wilund palaa mielessään aikaan, jolloin live-keikkoja oli Tampereella keskiviikosta maanantaihin. ”Luulisin, että tämäntyyliselle paikalle on kysyntää, kun Tampereella on ollut niin vahvat juuret live-musassa. Jossain kohdin korkealaatuista tarjontaa jopa kadehdittiin muualla.”

Uusi sukupolvi soittajia otetaan erityisesti huomioon keskiviikkoisin, jolloin tuleville menestyjille tarjotaan keikkamahdollisuus. ”Kaikkihan aloittavat jostain, joten näkisin, että sillekin on tilausta varmasti.”

Hönöön rakennetaan Lahtosen mukaan kunnon valo- ja äänentoistolaitteet, ja lavaa on suurennettu. ”Äänentoistolaitteet ovat ylimitoitetut tähän, mikä tarkoittaa, että niitä ei tarvitse huudattaa ihan tapissa. Soundinkin pitäisi olla miellyttävä.”

”Silloin kun ei ole liveä, silloin pystyy keskustelemaan”, Wilund lupaa.

Kaava ei hämmennä

Kaksikkoa ei hämmennä se, että alueelle on vireillä asemakaavamuutos, johon liittyisi aie purkaa matala osa, jossa yökerhot ja muut viihdetilat ovat sijainneet pitkään.

Lue myös tämä: Tunnettu bilepaikka Tampereen ydinkeskustassa aiotaan purkaa: talossa toiminut useita yökerhoja vuosien varrella – Tässä ovat alueen uudet suunnitelmat

”Se on ihan tiedossa kaikilla. Olemme levollisin mielin”, Lahtonen kertoo. ”Laitamme konseptin tässä käyntiin, ja jos jotain tapahtuu, etsimme liiketilan, jossa on keittiö ja terassi, esimerkiksi. Saamme sillä tavalla jotain uuttakin, jos tai kun tämä tehdään uudestaan.”

Lue lisää: Tässä on 33 syytä lähteä Hervantaan – Betonihelvetiksi haukuttu lähiö vetää nyt kävijöitä Tampereen keskustasta asti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut