Suosittu ruokatapahtuma alkaa Tampereella tiistaina – pintxofestivaali Tamperradassa mukana 50 ravintolaa

Ruokafestivaali Tamperradaa vietetään Tampereella 30. elokuuta – 3. syyskuuta.

Tuomiokirkonkadulla sijaitseva Salud on perinteiseen tapaan mukana Tamperradassa. Vuoden 2015 arkistokuvassa kokki Javier Sanchez Llano ja tarjoilija Ilona Lunkka tarjoilupöytää kokoamassa.

29.8. 12:06

Aamulehti

Ruokafestivaali Tamperrada alkaa tiistaina. Viisipäiväisen tapahtuman viimeinen päivä on lauantai. Tamperrada järjestetään nyt kymmenettä kertaa.

Baskilaista ruokakulttuuria juhlistavan Tamperradan konsepti on edellisiltä vuosilta tuttu. Mukana olevat tamperelaiset ravintolat myyvät tapahtumaa varten kehittämiään pintxoja 3,5 euron kappalehintaan. Yleisö voi äänestää suosikkiaan Facebookissa, minkä lisäksi tuomaristo valitsee gastronomisesti kiinnostavimman annoksen.

Pintxo on pieni, perinteisesti tikulla lävistetty ruoka-annos. Sana pintxo on baskin kieltä ja tarkoittaa lävistettyä.

Tapahtumassa on tänä vuonna mukana 50 ravintolaa, joista valtaosa sijaitsee kävelyetäisyyden päässä toisistaan Tampereen keskustassa. Ravintolakartan ja kuvat tämän vuoden kilpailuannoksista löytää Tamperradan nettisivuilta.

Viime vuonna tuomariston suosikki oli Technopoliksella sijaitsevan Asemakeskus MIN Linkosuon mustekala-annos. Yleisön suosikki oli Tampinkoski Kitchen & Barin peuracarpaccio.

Tuomariston suosikkipintxo vuosimallia 2021. Voittajapintxossa oli chiliöljyssä paistettua tursaanlonkeroa, hillottua raparperia, valkosipuliaiolia ja mansikkaa. Pohjana oli rapeaksi voissa paahdettua leipää.

Tamperradan yhteydessä järjestetään myös konsertti. Baskilaiset yhtyeet Izaro, Bulego ja Skakeitan esiintyvät Tampereen G Livelabissa keskiviikkona 31. elokuuta klo 19.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut