Suositun ketjun tuorein ravintola Tampereen keskustassa sulki ovensa vain vuosi avaamisen jälkeen

Hallituskadulla Tampereen keskustassa sijainnut Cantina Il Posto -ravintola joutui lopettamaan ravintolan asiakkaiden vähyyden vuoksi. Muut kolme ketjun paikkaa jatkavat toimintaansa normaalisti.

Cantina Il Poston erikoisuus olivat eteläitalialaiseen tyyliin valmistetut pasta-annokset.

26.4. 11:55 | Päivitetty 1.5. 21:59

Aamulehti

Tamperelainen ravintola Cantina Il Posto avattiin Hallituskadulle toukokuussa 2021. Nyt sen ovella on lappu, joka kertoo paikan olevan suljettu. Il Poston verkkosivuilla ei myöskään ole enää mainintaa Hallituskadun ravintolasta.

Il Poston ravintolapäällikkö Yusef Alush vahvistaa, että Cantina Il Posto on suljettu pysyvästi eikä sitä ole tarkoitus avata uudelleen samalla paikalla. Ravintola suljettiin helmi- ja maaliskuun vaihteessa.

Alush kertoo, että paikka oli ravintolalle haastava muun muassa siksi, että rakennuksessa oli pitkään käynnissä remontti. Asiakkaat joutuivat välillä kulkemaan ravintolaan takaovesta. Sähkön- ja vedenjakelussa oli remontin vuoksi ajoittain haasteita. ”Asiakkaita oli vaikea houkutella paikalle. Myös vuokra oli korkea. Ei ollut yksinkertaisesti enää kannattavaa pitää siinä ravintolaa”, Alush sanoo.

Korona-aika toi oman lisänsä ravintolan asiakaskatoon. Koska kyseessä oli à la carte -ravintola, ulosmyynti ei ollut samaan tapaan mahdollista kuin muissa kolmessa ravintolassa, joissa päätuote on pitsa.

Muut ravintolat jatkavat

Alush ei näe poissuljettuna, etteikö Il Poston ravintolaa vielä joskus nähtäisi Tampereen keskustassakin. ”Katsomme muita mahdollisuuksia myöhemmin. Olemme avoimia eri vaihtoehdoille. Tämä kulunut vuosi oli hankala ajanjakso ravintolan pystyssä pitämiselle.”

Ensimmäinen Il Posto -ravintola avattiin Hervantaan toukokuussa vuonna 2019. Ravintolat omistaa tällä hetkellä Jan Kalantari. Niitä on Pirkanmaalla yhteensä kolme, kaksi Tampereella ja yksi Pirkkalassa. Muissa ravintoloissa toiminta jatkuu Alushin mukaan normaalisti.

Odotukset tulevan kesän suhteen ovat korkealla. Lielahden ja Hervannan ravintoloihin on rakenteilla terassit ja ruokalistat vaihtuvat toukokuussa.

”Toivomme, että kesästä tulee hyvä. Koronan jälkeen asiakkaat ovat palanneet hitaasti, mutta tilanne on nyt hieman parantunut.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut