Aamulehti
Mikä: Tamperelainen keittiömestari Juuso Ahvenainen on tehnyt yhtiökumppaninsa Tuomas Norrin kanssa vuoden tamperelaisen ravintolateon. Kaksikko kunnosti juhannuskyläläisen kerrostalon takapihalla sijaitsevan piharakennuksen ja avasi siihen pienen, herttaisen ravintolan. 1800-luvun viimeisinä vuosina valmistunut rakennus on toiminut aiemmin niin taloyhtiön käymälänä, pyykkitupana kuin kiinteistönhoitajan (talonmiehen) asuntona. Ahvenainen piti ennen Apajan avaamista Katukeittiö Leidi -ruokavaunua Tammelantorilla, mutta hänellä on kokemusta myös Näsinneulasta, Helsingin huippuravintoloista kuten Kuurnasta ja Atelje Finnestä sekä ulkomaisista Michelin-tähtiravintoloistakin Lontoota (Marcus Wareing at the Berkeley) ja New Yorkia myöten.