Vanhaan käymälään syntyi vakavasti otettava fine dining -bistro – Juhannuskylän helmi on Tampereen herttaisin ravintolailmiö: lue arvio tästä

Ravintola-arvio: Ravintola Apajan yrittäjä Juuso Ahvenainen hyödyntää Lontoossa ja New Yorkissa hankkimaansa osaamista pikkuruisessa korttelibistrossa Juhannuskylän uumenissa.

Vanhassa käymälässä sijaitseva Apaja on tiivis, tunnelmainen ja urbaani. Yli satavuotinen historia huokuu seinistä.

17.3. 18:20

Aamulehti

Mikä: Tamperelainen keittiömestari Juuso Ahvenainen on tehnyt yhtiökumppaninsa Tuomas Norrin kanssa vuoden tamperelaisen ravintolateon. Kaksikko kunnosti juhannuskyläläisen kerrostalon takapihalla sijaitsevan piharakennuksen ja avasi siihen pienen, herttaisen ravintolan. 1800-luvun viimeisinä vuosina valmistunut rakennus on toiminut aiemmin niin taloyhtiön käymälänä, pyykkitupana kuin kiinteistönhoitajan (talonmiehen) asuntona. Ahvenainen piti ennen Apajan avaamista Katukeittiö Leidi -ruokavaunua Tammelantorilla, mutta hänellä on kokemusta myös Näsinneulasta, Helsingin huippuravintoloista kuten Kuurnasta ja Atelje Finnestä sekä ulkomaisista Michelin-tähtiravintoloistakin Lontoota (Marcus Wareing at the Berkeley) ja New Yorkia myöten.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut