Helsinkiläinen ravintola Finnjävel Salonki sai Michelin-tähden - Ravintolat - Aamulehti

Helsinkiläinen ravintola Finnjävel Salonki sai Michelin-tähden

Helsingissä toimiva Grön sai Michelinin Vihreän tähden tunnustuksena kestävästä ravintolatoiminnastaan

Ravintola Finnjävel Salonki sai uutena ravintolana Suomessa yhden Michelin-tähden. Ravintola kuvattiin Helsingissä 28. huhtikuuta 2016.

13.9. 22:33

Stavanger

Helsingissä toimiva ravintola Finnjävel Salonki on saanut Michelin-tähden ja nousee uudeksi Michelin-ravintolaksi Suomessa.

– Suomalaisella perinneruoalla on paikkansa myös nykyajassa. Tämä on vahva osoitus siitä, miten pienellä päivityksellä voimme viedä perinteitä eteenpäin vielä sukupolvien ajan, sanoo ravintoloitsija Tommi Tuominen tiedotteessa.

Finnjävel sai alkunsa vuonna 2016, kun kokit Henri Alén ja Tommi Tuominen alkoivat tutkia omia juuriaan ja suomalaista ruokakulttuuria. Syntyi kaksivuotinen projektiravintola kunnianosoituksena kotimaiselle ruokaperinteelle. Ravintolat omistavat Tommi Tuominen, Timo Linnamäki, Samuil Angelov ja Henri Alén.

Pohjoismaiden Michelin-tähdet vuodelle 2021 julkaistiin maanantaina Stavangerin konserttitalolla Norjassa.

Tänä vuonna jaettiin myös neljä erikoispalkintoa. Finnjävel sai Micheliniltä myös Pohjoismaiden parhaan palvelun palkinnon. Vastaanotosta ja palvelusta myönnettävän palkinnon perusteluissa mainitaan, että Finnjävel Salongin tiimi on muun muassa ammattitaitoinen ja asiakkaat hyvin huomioiva sekä persoonallinen ja palvelu puolestaan hyväntuulista ja ”huumorinpilkkeellä höystettyä”.

Pohjoismaissa yhdeksän ravintolaa sai Michelinin Vihreän tähden tunnustuksena kestävästä ravintolatoiminnastaan. Tunnustuksen sai myös yksi suomalainen ravintola, Helsingissä toimiva Grön. Kasvispainotteista ruokaa tarjoama ravintola sai yhden Michelin-tähden vuonna 2018. Ravintolan omistavat Toni Kostian ja Lauri Kähkönen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: