Arto Rastaalta oivaltava vastaisku ravintoloiden sulkemiselle – alkaa jakaa ruokaa ilmaiseksi - Ravintolat - Aamulehti

Arto Rastaalta oivaltava vastaisku ravintoloiden sulkemiselle – alkaa jakaa ruokaa ilmaiseksi

Periscopen ravintoloitsijan tempaus poiki nopeasti suuren suosion.

Arto Rastas aikoo jakaa ravintolastaan ruokaa ilmaiseksi kahden päivän ajan.­

27.2. 15:37

Aamulehti

Tamperelaisen Periscopen ravintoloitsija Arto Rastas mietti, mitä tehdä, kun ravintolat joudutaan sulkemaan viikon kuluttua maanantaina 8. maaliskuuta, mutta henkilökunnan voi lomauttaa vasta seuraavalla viikolla, 14 vuorokauden päästä lomautusilmoituksesta.

– Innostuin Henri Alénin (helsinkiläisen Murun ravintoloitsija) tempauksesta tehdä ruokaa isosti ihan vain kokkaamisen ilosta, vaikka raflat ei saakaan olla auki. Ajattelin tuota hieman kopioida, jotta voimme hyödyntää järkevästi työntekijöidemme niin sanotut luppopäivät, kirjoitti Rastas lauantaina Facebook-sivuilleen.

Rastaan ajatuksena on valmistaa 500 annosta ilmaista ruokaa 9. ja 10. maaliskuuta niitä eniten tarvitseville, esimerkiksi vähävaraisille, lapsille, vanhuksille, kirkoille ja yhdistyksille.

– Jotta tämä olisi mahdollista toteuttaa, tarvitsemme raaka-aineita ja pakkauksia. Jos me ne saadaan, niin me kokataan ja jaetaan, Rastas lupaa.

Lauantaina iltapäivällä Rastas kertoi Aamulehdelle, että yhteydenottoja ja raaka-aineiden tarjoajia on tullut jo niin paljon, että tempauksen onnistuminen on varmistunut.

– Sain lyhyessä ajassa yli 80 sähköpostiviestiä. Suosio on ollut niin suuri, että heitän pallon myös muille ravintoloille, Rastas vinkkaa.

Seurakunnat ja SPR mukana

Ruoan jakeluun osallistuvat ravintola Periscopen lisäksi Tampereen seurakunnat ja Punainen Risti.

Ruokaa jaetaan koronaturvallisesti ravintolan ala-aulassa ja jonottaminen tapahtuu ulkotiloissa.

– Paketin koko sisältöä ei ole vielä päätetty, mutta ajatuksena on tehdä ainakin välimerellistä pastaa. Pakettiin tulevat mukaan myös juomat, Rastas kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?